x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie VIDEO: Bode: Cu siguranță voi aviza proiectul Anghel Saligny

VIDEO: Bode: Cu siguranță voi aviza proiectul Anghel Saligny

02 Sep 2021   •   18:57
VIDEO: Bode: Cu siguranță voi aviza proiectul Anghel Saligny
Sursa foto: Lucian Alecu

„Cu siguranță voi aviza proiectul Anghel Saligny”, spune Lucian Bode, ministrul interimar al Justiției, care precizează că Ministerul Justiției se pronunță pe legalitatea unui proiect și nu pe oportunitate.

„În ceea ce privește Planul Național de Investiții Anghel Saligny a fost dezbătut în primă lectură în Guvern în urmă cu trei săptămâni și așa cum rezultă din primele discuții pe care le-am avut cu specialiștii din Ministerul Justiției, cunoscând subiectul în coordonate mari, în această seară ne vom consulta cu echipa de la Ministerul Dezvoltării, cu specialiștii care au inițiat proiect și cu siguranță voi aviza acest proiect”, anunță ministrul interimar al Justiției, Lucian Bode.

El spune că procedura de avizare a unui act normativ este de natură tehnică.

„Ministerul Justiției trebuie să se pronunțe strict pe legalitatea actelor. Despre oportunitatea unui program sau uei măsuri guvernamentale, deciziile sunt luate când construiești programul de guvernare, când stabilești politicile publice sau direcțiile de acțiune. MJ se va pronunța de fiecare dată pe legalitatea unui proiect și nu pe oportunitate”, conchide Bode.

Guvernul are programată vineri o ședință și este de așteptat să aprobe Planul Național de Investiții, în valoare de 50 de miliarde de lei.

 

 

×
Subiecte în articol: Lucian Bode