x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Vlad Voiculescu, prezent la DNA pentru audieri în dosarul vaccinurilor anti-COVID: Nu există semnătura mea pe vreun contract. Deciziile erau ale dlui Cîțu

Vlad Voiculescu, prezent la DNA pentru audieri în dosarul vaccinurilor anti-COVID: Nu există semnătura mea pe vreun contract. Deciziile erau ale dlui Cîțu

de Redacția Jurnalul    |    08 Dec 2023   •   10:19
Vlad Voiculescu, prezent la DNA pentru audieri în dosarul vaccinurilor anti-COVID: Nu există semnătura mea pe vreun contract. Deciziile erau ale dlui Cîțu

Nu există semnătura mea pe vreun contract, spune fostul ministru al Sănătății Vlad Voiculescu. El este audiat de procurorii DNA în dosarul vaccinurilor anti-COVID. „Deciziile erau ale dlui Cîțu, care întotdeauna se consulta cu dl. Iohannis”, menționează Voiculescu.

„Informația că o cantitate de vaccinuri era disponibilă pentru România venea către CNCAV. CNCAV cerea acordul dlui Cîțu, acordul premierului, pentru a cumpăra, apoi CNCAV cumpăra. Niciodată Vlad Voiculescu nu a semnat nici măcar un contract. Nu există semnătura mea pe vreun contract, nu există nicio informare către mine sau o solicitare de acord pentru cumpărarea vreunei doze de vaccin”, spune Vlad Voiculescu.

Contractele se transmiteau electronic, adaugă el, se decriptau cu o cheie pe care o avea „altcineva, un membru CNCAV, cineva din MApN”.

”Deciziile erau ale dlui Cîțu, care întotdeauna se consulta cu dl. Iohannis. Una este responsabilitatea, alta e vina. (...) Niciodată o decizie importantă nu erqa luată de dl. Cîțu fără a se consulta cu dl. Iohannis”

El a prezentat și un tabel din care rezultă că România a achiziționat vaccinuri sub media europeană.

De asemenea, a arătat raportul de vaccinare, în care apar mesaje ale președintelui Klaus Iohannis, Nicolae Ciucă, Valeriu Gheorghiță și Andrei Baciu.

Florin Cîțu și foștii miniștri ai Sănătății, Vlad Voiculescu și Ioana Mihăilă, apar în dosarul DNA privitor la achiziția de vaccinuri anti-COVID în perioada pandemiei. Cercetările vizează infracțiunile de abuz în serviciu și complicitate la abuz în serviciu.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×