x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale 19 spitale din București dispun de zone de triaj pentru identificarea pacienților cu coronavirus

19 spitale din București dispun de zone de triaj pentru identificarea pacienților cu coronavirus

13 Apr 2020   •   16:16
19 spitale din București dispun de zone de triaj pentru identificarea pacienților cu coronavirus

Cele 19 spitale aflate în subordinea Primăriei Capitalei, există sisteme de filtrare și triaj pentru identificarea persoanelor suspecte de infectare cu virusul Covid-19.

Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB) a luat măsuri pentru crearea zonelor de triaj la intrarea în spitale ori în containere specializate amplasate în interiorul unităților sanitare pentru ca toate persoanele care solicită asistență medicală să fie verificate înainte de a fi consultate de specialiști.

Personalul medical a fost instruit după reguli și proceduri clare. 

Pacienții care așteaptă pentru efectuarea triajului sunt îndrumați pentru respectarea distanței de siguranță, iar la intrarea în container sau în camera de triaj au la dispoziție dezinfectanți pentru mâini.

Personalul medical din container efectuează triajul epidemiologic, care constă în întrebări clare și precise adresate pacienților, despre istoricul recent de călătorie și perioada, eventualul contact direct cu o persoană infectată și evaluarea stării de sănătate. Se urmărește simptomatologia specifică, tuse, febră sau istoric recent de febră, dificultăți de respirație. Termometrizarea se efectuează printr-un dispozitiv non-contact.

Personalul medical din triaj poartă echipament complet de protecție, mască, ochelari de protecție, mănuși, halat de unică folosință și șorț impermeabil.

La terminarea turei de triaj, echipamentele de protecție care pot fi dezinfectate sunt depozitate în cuvele de dezinfectare, iar cele de unică folosință sunt distruse.

Zona de triaj este dezinfectată, la intervale bine determinate, pe parcursul fiecărei zile.

Dacă pacientul nu este suspect, i se asigură accesul în spital pentru consultul medical, cu menținea că trebuie să aibă permanent asupra sa fișa de triaj epidemiologic.

Dacă pacientul este suspect, în funcție de starea sa de sănatăte, se aplică o procedură specială stabilită la nivelul spitalului.

 

×
Subiecte în articol: spitale triaj coronavirus