Şase mii de caserole cu friptură de carne de porc şi o mie de litri de vin vor fi distribuite de 1 Decembrie celor care vor fi prezenţi la Alba Iulia de Ziua Naţională a României, masa populară fiind inclusă şi în acest an în cadrul 'Festivalului de România'.
'Vor fi împărţite 6.000 de porţii de friptură, fiecare conţinând aproximativ 200 de grame de carne de porc, la care se adaugă pâine, muştar şi ketchup. Totodată, va fi oferit şi câte un pahar cu vin, în total o mie de litri', a declarat, luni, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Primăriei municipiului Alba Iulia, Mihai Coşer.
Numărul porţiilor este la fel ca şi anul trecut, din 2014 organizatorii optând pentru friptură de porc, renunţând astfel la tradiţionala fasole cu cârnaţi.
Masa populară va fi oferită în patru puncte de distribuţie amenajate în Latura de Vest a Cetăţii Alba Carolina.
Friptura a fost preparată în regie proprie de organizatori, respectiv la cantina socială, şi nu la un restaurant, ca în alţi ani.
Bugetul manifestărilor organizate de Ziua Naţională la Alba Iulia este de peste 450.000 de lei, din care 150.000 de lei din bugetul primăriei, 150.000 de lei din sponsorizări şi peste 150.000 de lei de la Consiliul Judeţean Alba, Guvernul nealocând bani pentru aceste festivităţi, a menţionat Mihai Coşer.