x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Accesul la Lacul Sf Ana, interzis cu bagaje, pentru descurajarea celor care fac picnic în pădure

Accesul la Lacul Sf Ana, interzis cu bagaje, pentru descurajarea celor care fac picnic în pădure

de Redacția Jurnalul    |    08 Iul 2023   •   20:20
Accesul la Lacul Sf Ana, interzis cu bagaje, pentru descurajarea celor care fac picnic în pădure
Sursa foto: Facebook

Accesul turiştilor cu bagaje a fost interzis la Lacul Sfânta Ana, pentru descurajarea celor care fac picnic în pădure şi lasă în urmă resturi de mâncare, în acest fel atrăgând urşii în zonă şi punând în pericol vizitatorii.

Decizia a fost luată după ce, un grup de turişti a lăsat lângă un copac mai multe bucăţi de pepene, care au atras imediat o ursoaică şi puiul ei. Animalele au fost îndepărtate în ultimul moment de cei care administrează aria naturală, înainte să reprezinte un pericol pentru vizitatori.


"DRAGI VIZITATORI! Din cauza comportamentului iresponsabil al unora, în vederea evitării repetării acestor situații de astăzi coborârea la Lacul Sfânta Ana cu bagaje este strict interzisă. Cei care doresc să viziteze în acest mod vor fi îndrumați de catre angajații administrației să lase bagajele în mașină. Celor care nu vor respecta regula interdicției de picnic li se va retrage dreptul de a mai sta în locație și vor fi sancționați conform prevederilor legii picnicului - Legea 52/2012.

Vă reamintim că în perimetrul craterelor singura locație desemnată picnicului este zona verde aflat la vest de parcare unde se poate face foc și sunt amplasate mese cu bănci.
Vă mulțumim pentru înțelegere!", a scris asociația Pro Szent Anna pe Facebook.

 

 

 

×
Subiecte în articol: lacul sf ana acces