x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Accident la CET București Vest: Doi electricieni s-au electrocutat

Accident la CET București Vest: Doi electricieni s-au electrocutat

de Redacția Jurnalul    |    09 Iul 2024   •   18:30
Accident la CET București Vest: Doi electricieni s-au electrocutat

Doi angajați din cadrul ELCEN s-au electrocutat în timpul unei intervenții la CET București Vest, a anunțat marți Electrocentrale București.

„În data de 08.07.2024, doi angajați din cadrul ELCEN, electricieni întreținere și reparații în cadrul Uzinei de Reparații, au suferit o accidentare prin arsură în timpul efectuării unei lucrări de revizie desfășurată in Stația electrică de 110 kV. În timp ce efectuau lucrarea, cei doi angajați au așezat o scară portabilă intr-o zonă a sistemului aflată sub tensiune, astfel că s-a produs un arc electric în urma căruia unul dintre angajați a suferit un electrotraumatism cu arsuri pe 30% din suprafața corpului. Celălalt angajat prezent la fața locului a suferit o arsură în zona umărului”, a anunțat ELCEN.

A fost solicitată intervenția serviciului de ambulanță.

Potrivit ELCEN, angajatul care a suferit arsuri pe 30% din suprafața corpului se află internat și sub tratament la Spitalul Clinic de Urgență Chirurgie Plastică, Reparatorie și Arsuri, iar celălalt angajat a fost transportat la Spitalul Universitar de Urgență Bucuresti, unde i-a fost acordat tratament specializat, fără a rămâne internat.

Accidentul a fost anunțat la ITM București.

„Angajatorul a numit o comisie care efectuează cercetarea în scopul stabilirii cauzelor și împrejurărilor în care s-a produs evenimentul, măsurilor pentru prevenirea producerii altor evenimente similare și a caracterulului accidentului. După terminarea cercetării, dosarul va fi depus la ITM București pentru verificarea și avizarea sa”, arată ELCEN.

(sursa: Mediafax)

×