x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Accident ciudat la Ploieşti. O tânără a căzut prin geamul unui autobuz aflat în mers, direct pe carosabil

Accident ciudat la Ploieşti. O tânără a căzut prin geamul unui autobuz aflat în mers, direct pe carosabil

10 Ian 2019   •   12:41
Accident ciudat la Ploieşti. O tânără a căzut prin geamul unui autobuz aflat în mers, direct pe carosabil

Un accident ieşit din comun a avut loc în Ploieşti, miercuri seara. O tânără a căut prin geamul unui autobuz de transport în comun, aflat în mers, într-un rod din oraş. Fata de 18 ani a căzut direct pe carosabil şi s-a lovit puternic la cap şi în zona lombară. Potrivit presei locale, tânăra stătea pe o banchetă din spatele autobuzului, iar în momentul în care maşina a intrat în curbă, ea s-a dezechilibrat şi a căzut direct cu tot cu geam, pentru că nu a avut nici un punct de sprijin la îndemână. Şoferul a fost atenţionat de ceilalţi pasageri că s-a întâmplat un accident şi a oprit imediat autobuzul. Fata a fost preluată de un echipaj al Ambulanței Prahova și transportată la Urgențele SJU, pentru evaluare și îngrijiri medicale. 

Potrivit primelor cercetări efectuate de polițiști, se pare că victima, în timp ce se afla pe scaunul din dreapta spate al autobuzului, s-ar fi dezechilibrat și s-a lovit de un geam lateral al autobuzului.

În momentul impactului, geamul s-a desprins, iar tânăra a căzut din autobuz pe partea carosabilă. 

Reprezentanții IJP Prahova susțin că a fost întocmit un dosar penal în care se efectuează cercetări pentru vătămare corporală din culpă.

Conducerea companiei de transport în comun din Ploieşti nu își poate explica cum s-a produs incidentul, având în vedere că totul s-a întâmplat în zona din spate a autobuzului, acolo unde există un rând de canapele. 

„Incidentul a avut loc pe traseul 2, la scurt timp după ce autobuzul marca MAN a plecat din stația de pe Bulevardul Independenței.. Din ce am aflat până acum se pare că autobuzul era în mers, iar șoferul făcea manevra de asigurare pe banda a doua. În acel moment, șoferul ar fi fost avertizat că a picat o tânăra cu geamul. Incidentul a avut loc în zona din spate a autobuzului, în zona de canapele. Acolo este un rând de canapele Numai la un șoc puternic, în opinia mea, s-ar fi putut desprinde.geamul. Nu pot să știu exact ce s-a întâmplat, dar probabil că tânăra s-a împins în geam sau a fost împinsă. Tânăra care a picat cu geamul se pare că se afla în autobuz cu alte două tinere care cu siguranță știu mai bine ce anume s-a întâmplat, însă spre surprinderea șoferului tinerele au plecat imediat după producerea incidentului. Autobuzul a fost retras din cursă și în prezent este în curtea societății TCE, potrivit procedurii, urmând să fie efectuate cercetările de către Poliție”, a declarat Alexandri Nicolae, directorul TCE Ploiești, care a precizat că numai ancheta Poliției va lămuri până la urmă ce anume s-a întâmplat.

Autobuzele MAN au fost achiziționate de municipalitate în 2004. Potrivit directorului TCE acesta este primul incident de acest fel.

Sursa: Observatorul prahovean

×