x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Accident de muncă la Mina Vulcan soldat cu rănirea a doi muncitori

Accident de muncă la Mina Vulcan soldat cu rănirea a doi muncitori

07 Sep 2018   •   21:30
Accident de muncă la Mina Vulcan soldat cu rănirea a doi muncitori
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Doi mineri au suferit mai multe traumatisme vineri după-amiază într-un accident de muncă produs în subteranul Minei Vulcan, din Valea Jiului. 

Victimele sunt conştiente şi sunt evaluate medical de echipajele de prim-ajutor prezente la faţa locului, a informat Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Hunedoara. 

"Victimele sunt conştiente. Prezintă traumatisme la nivelul capului şi membrelor şi sunt evaluate de echipajele aflate la caz", a declarat purtătorul de cuvânt al SAJ Hunedoara, dr. Călin Dumitrescu. 

Potrivit preşedintelui Sindicatului "Muntele", Darius Câmpean, din primele informaţii, cei doi mineri executau o lucrare de pregătire în subteranul Minei Vulcan. La un moment dat, o capsă dintr-o gaură dată cu pickhammerul a detonat mai târziu, ceea ce a cauzat arsuri victimelor. 

"Nu este un accident de muncă foarte grav. Oamenii sunt conştienţi. Am vorbit cu cei de la Mina Vulcan şi mi-au spus că băieţii au ieşit pe picioarele lor din mină", a precizat, pentru AGERPRES, liderul sindical. 

Mina Vulcan face parte din cadrul Complexului Energetic Hunedoara alături de exploatările de huilă Lonea, Livezeni şi Lupeni. AGERPRES

×