x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Un nou accident la Pasajul Unirii. Un turist grec a murit, iar altul este în comă. Traficul rutier a fost reluat

Un nou accident la Pasajul Unirii. Un turist grec a murit, iar altul este în comă. Traficul rutier a fost reluat

de Razvan Voiculescu    |    23 Dec 2022   •   13:50
Un nou accident la Pasajul Unirii. Un turist grec a murit, iar altul este în comă. Traficul rutier a fost reluat
Sursa foto: FB Robert Nicolae Feraru

Un nou accident a avut loc la Pasajul Unirii. Un autocar a forțat intrarea in pasaj. Sunt peste 15 victime. Patru persoane sunt încarcerate în autocar. În autocar au fost 47 de persoane, majoritatea greci.

Update:Pacienții greci internați la cinci spitale din Capitală după accidentul din zona Pasajului Unirii sunt în stare stabilă, transmite, vineri seara, Ministerul Sănătății. Un singur pacient este în stare critică, la ATI.

Potrivit MS, pacienții ajunși la spitale din Capitală după accidentul din zona Pasajului Unirii sunt în stare stabilă, cu excepția unui rănit internat la Spitalul Floreasca.

Acesta se află la Terapie Intensivă, potrivit MS.

Un număr de 22 de persoane și doi copii au ajuns la spitale din Capitală, vineri, după accidentul din Pasajul Unirii, arată reprezentanții ISU București - Ilfov, care prezintă bilanțul victimelor.

Potrivit ISU București - Ilfov, în autocar se aflau 48 de persoane. Dintre ele, 22 de adulți și 2 copii au ajuns la spitale din Capitală.

Astfel, patru persoane au fost duse la Spitalul Clinic de Urgență București (Floreasca), 10 la Spitalul Universitar, opt la Spitalul Bagdasar Arseni, doi la Spital Militar Central.

O persoană a decedat.

22 de persoane care nu au fost rănite au fost transportate la Hotel Parliament.

Din cele 24 de victime transportate la spitale, 15 au fost preluate de SMURD și 9 cu SABIF.

Update Traficul rutier în Pasajul Unirii a fost reluat, vineri, după accidentul în care a fost implicat un autocar, circulaţia desfăşurându-se sub îndrumarea poliţiştilor de la Brigada Rutieră.

Activitatea de cercetare la faţa locului s-a încheiat. S-a deschis dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă, a informat Biroul de presă al Brigăzii Rutiere. Cercetările sunt continuate de poliţişti sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4.

Update: Cei 21 de pacienți răniți în accidentul care s-a produs joi la intrarea în Pasajul Unirii au fost transportați la cinci spitale din Capitală, informează Ministerul Săntății.

Accidentul de la intrarea în Pasajul Unirii din Capitală a avut loc în jurul orei 13.30.

Un autocar în care se aflau 47 de pasageri din Grecia a rupt limitatorul de înălțime aflat înaintea pasajului.

Ca urmare a accidentului, mai mulți pasageri au fost răniți, iar unii dintre aceștia au fost încarcerați.

„Alături de echipajele SMURD au intervenit 10 echipaje ale Serviciului de Ambulanță București Ilfov, care au acordat asistență medicală de urgență și au transportat victimele la spitale de urgență din Capitală: Floreasca, Universitar, “Bagdasar Arseni”, Sfântul Ioan și Militar”, informează Ministerul Sănătății.

S-au înregistrat 21 de răniți, dintre care unul este în stare gravă.

De asemenea, un pacient a decedat.

Update Raed Arafat: 22 de persoane au fost transportate la 4 spitale din Bucuresti. Din păcate, pacientul în stop cardiac a fost declarat decedat. Un alt pacient este în stare critică la Spitalul Floreasca.

Patru victime sunt internate la spitalul Bagdsar Arseni şi alte patru la Spitalul Floreasca: doi în stare gravă, dintre care unul stop cardio, doi stabili - 2 femei, 2 bărbaţi. La Spitalul Universitar sunt internate nouă victime.

Update  Managerul Serviciului de Ambulanță București-Ilfov, Alis Grasu, a precizat, la Antena 3 CNN, ce echipaje medicale au fost trimise la accidentul grav de la Pasajul Unirii, acolo unde un autocar cu 47 de pasageri a fost strivit sub limitatorul de înălțime.

”De la Ambulanța București Ilfov au fost trimise 10 echipaje, patru echipaje cu medic de nivelul cel mai înalt și 6 echipaje de tip B2 cu asistenți medicali. Trei ambulanțe cu medic deja au preluat pacienții în stare gravă și sunt direcționate de către coordonatorul acestei acțiuni către spitale, urmând să primim în final un bilanț al tuturor persoanelor care au fost transportate de ambulanțele Sabif”, a declarat Alis Grasu la Antena 3 CNN.

Update Brigada Rutieră: Traficul este restricţionat în Pasajul Unirii, sensul spre Universitate

Traficul rutier este restricţionat, vineri, în Pasajul Unirii, pe sensul de mers dinspre Tineretului spre Universitate, în urma accidentului în care a fost implicat un autocar care transporta 47 de cetăţeni greci.

Potrivit Brigăzii Rutiere, autocarul a rupt limitatorul de înălţime amplasat înainte de intrarea în pasaj.

"Astăzi, 23 decembrie a.c., în jurul orei 13.30, Brigada Rutieră a fost sesizată cu privire la producerea unui accident de circulație la intrare în Pasajul Unirii, sensul de deplasare dinspre Bd. Tineretului către Piața Universității.

Din primele date, conducătorul unui autocar a acroșat poarta de gabarit a Pasajului Unirii.

În urma evenimentului au fost rănite mai multe persoane.

În continuare se efectuează cercetări în vederea stabilirii cu exactitate a cauzelor și împrejurărilor producerii accidentului de circulație.

La acest moment, traficul rutier este restricționat în zona producerii accidentului de circulație", anunță Brigada Rutieră.

Update: Doi răniți în accidentul de la Pasajul Unirii sunt în stare de inconștiență, declară prefectul Capitalei, Toni Greblă. Victimele sunt duse la spitalele Floreasca și Universitar.

Prefectul Capitalei, Toni Greblă a relatat la Antena 3 că un autocar care transporta cetățeni străini a intrat cu un gabarit depășit peste presemnalizarea cu lanțuri care există la intrarea în Pasajul Unirii și a doborât structura.

„A mers din păcate mai departe, fie datorită vitezei sau datorită altor cauze și a intrat în presemnalizarea cu bară metalică dinaintea intrării în Pasaj și a avarita grav această presemnalizare și partea din față a autocarului”, afirmă Greblă.

Prefectul precizează că viteza va fi determinată de organele de anchetă.

„Din păcate, patru persoane necesită transportul la spital și cred că sunt în drum spre spital. Două sunt în stare relativ bună și două persoane sunt inconștiente”, spune Toni Greblă.

El precizează că toate cele patru persoane au fost descarcerate și sunt transportate la spitalele Floreasca și Universitar.

Alice Grasu, precizări despre echipajele medicale trimise la accidentul grav de la Pasajul Unirii

Update Cele 4 persoane încarcerate au fost scoase dintre fiarele contorsionate.

Accident grav la intrarea în Pasajul Unirii! Patru persoane sunt grav rănite într-un autocar plin cu adolescenți

Stirea initiala ”Prostia soferilor loveste din nou. Foarte multi pasageri sunt intinsi pe sosea, plini de sange, asteptand primul ajutor”, a .scris Robert Nicolae Feraru pepagina sa de Facebook.

Potrivit surselor Antena 3 CNN, patru persoane sunt încarcerate, fiind grav rănite.

Victimele sunt surprinse pe scaune, plafonul este turtit sub greutatea limitatorului de inaltime.

Alte 15 persoane rănite primesc îngrijiri medicale. 

În autocar se aflau 47 de persoane de naționalitate greacă, majoritatea fiind adolescenți. 

Potrivit ISU București-Ilfov, au intervenit șase autospeciale SMURD și șase ambulanțe, precum și Detasamentul Special de Salvatori.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×