x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Accident TERIBIL în Harghita. Un microbuz s-a răsturnat. 2 morți și 7 răniți. S-a declanșat planul roşu de intervenţie

Accident TERIBIL în Harghita. Un microbuz s-a răsturnat. 2 morți și 7 răniți. S-a declanșat planul roşu de intervenţie

10 Dec 2017   •   09:07
Accident TERIBIL în Harghita. Un microbuz s-a răsturnat. 2 morți și 7 răniți. S-a declanșat planul roşu de intervenţie

Un microbuz cu 20 de călători s-a răsturnat duminică dimineaţă, pe DN 15, între Borsec şi Tulgheş, judeţul Harghita. Două persoane au murit, iar alte 7 sunt rănite, dintre care 2 au rămas încarcerate. 

Microbuzul circula pe ruta Praga-Republica Moldova. Până la acest moment, două persoane au fost declarate decedate, 11 prezintă diverse traumatisme, iar alte şapte sunt în curs de evaluare medicală.

Potrivit primelor informaţii, cei doi oameni care şi-au pierdut viaţa, un bărbat şi o femeie, sunt cetăţeni ai Republicii Moldova. 

La faţa locului au fost trimise de urgenţă o autospecială de stingere, două echipaje de descarcerare, cinci ambulanţe SMURD și trei ambulanţe ale Seviciului Județean de Ambulantă. 

Având în vedere numărul persoanelor implicate, forțele de intervenție au fost suplimentate cu o ambulantă de terapie intensiva mobila, două ambulante SMURD și o descarcerare din cadrul ISU Neamț. 

Filip Gheorghe, purtător de cuvânt al IPJ Prahova: "Conducătorul auto a derapat, s-a izbit de un stâlp, iar microbuzul s-a rasturnat pe o parte, motiv pentru care două persoane au rămas încarcerate. Echipajele medicale de la fata locului le-au găsit fără puls, probabil că vor fi declarate decedate. Se acţionează pentru acordarea de îngrijiri medicale pentru restul răniţilor."

A fost activat planul roşu de intervenţie la nivelul judeţului, anunţă Raed Arafat, iar la nivelul spitalului Judeţean Miercurea Ciuc a fost activat planul alb. 

E vorba de un microbuz cu 20 de persoane, răsturnat. Din primele date pe care le avem până în acest moment se pare că două persoane sunt decedate, un bărbat şi o femeie, patru în stare gravă, 14 răniţi uşor. S-a declanşat codul roşu de intervenţie.

„Se intervine cu opt echipaje de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă, cinci ambulanţe SMURD, două autospeciale de descarcerare, de la Gheorgheni şi Topliţa. În sprijin de la ISU Neamţ avem două ambulanţe SMURD şi o autospecială de transport personal şi victime multiple şi de la Miercurea Ciuc a plecat o autospecială de transport victime multiple, cu punctul medical avansat”, a declarat Alina Ciubotariu.

Potrivit sursei citate, iniţial au reuşit să iasă din microbuz nouă persoane, iar 11 au rămas în interior, iar în acest moment doar femeia decedată se mai află încarcerată.

Primele informaţii arată că şi-au pierdut viaţa un bărbat şi o femeie, iar alte trei persoane s-ar afla în stare gravă.

Şeful Serviciului Judeţean de Ambulanţă Harghita, dr. Peter Szilard a declarat că au fost alertate staţiile din Borsec, Bilbor, Topliţa şi Gheorgheni, de unde au plecat ambulanţele cu mai multe echipaje. Acesta a precizat că în zonă ninge, iar echipajele circulă cu dificultate.

 

×
Subiecte în articol: accident microbuz