x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Ajutor din rezervele de stat pentru cei afectați de incendiul de proporții din Buzău

Ajutor din rezervele de stat pentru cei afectați de incendiul de proporții din Buzău

09 Noi 2022   •   23:08
Ajutor din rezervele de stat pentru cei afectați de incendiul de proporții din Buzău
Sursa foto: ISU Buzău

Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a adoptat, miercuri, o hotărâre prin care se scot de la rezervele de stat materiale de construcții necesare refacerii imobilelor afectate de incendiul din satul Mucelușa, comuna Siriu, județul Buzău, din 17 octombrie.

Premierul Nicolae Ciucă a convocat miercuri Comitetul Național pentru Situații de Urgență, în sistem hibrid, pentru adoptarea unor măsuri pentru sprijinirea locuitorilor din satul Mușcelușa, comuna Siriu, județul Buzău, afectați de incendiul produs în data de 17 octombrie.

„Pentru continuarea refacerii unor imobile afectate de incendiu, prin hotărârea adoptată de CNSU a fost decisă scoaterea de la rezervele de stat a necesarului de materiale de construcții necesare refacerii imobilelor afectate. Decizia a fost luată în baza solicitărilor primite din partea Administrației Naționale a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale și a Instituției Prefectului din județul Buzău”, potrivit CNSU.

În baza deciziei, se vor trimite 66 de tone de ciment, aproape 16 tone de oțel beton, grinzi, cărămidă, scândură, țigle, burlane, jgheaburi, polistiren, uși, adezivi, ferestrre etc.

Trei case din comuna buzoiană Siriu au luat foc, iar patru persoane au suferit atacuri de panică. Zeci de pompieri au participat la misiunea de stingere a incendiului izbucnit la o locuință din comuna Siriu.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: incendiu buzau ajutor de stat siriu