x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Amendat cu 1.000 de lei pentru că... a tras vânturi

Amendat cu 1.000 de lei pentru că... a tras vânturi

28 Feb 2017   •   13:14
Amendat cu 1.000 de lei pentru că... a tras vânturi
Sursa foto: Dragos Stoica/Intact Images

Pe 22 octombrie 2016, poliţistul Vlad Mihai din cadrul Poliţiei Locale Slobozia a intervenit pentru constatarea unei contravenţii în domeniul rutier, într-o intersecţie din municipiu. Un bărbat aflat în apropierea poliţistului a tras un vânt în semn de dezaprobare fsţă de poliţist. Deranjat de modul în care bărbatul a ales să-l sfideze, poliţistul Vlad Mihai i-a aplicat acestuia o amendă de 1000 de lei, cuantumul maxim prevăzut de lege, precizând negru pe alb în actul constatator natura contravenienţei. Povestea ar fi rămas îngropată în analele instituţiei dacă la începutul acestei luni actul buclucaş n-ar fi urmat calea legală, ajungând la contravenient, tocmai în comuna Săveni, unde acesta domiciliază.

Paradoxal, amenda aplicată are acoperire legală. Potrivit unui comunicat de presă remis publicităţii de către Poliţia Locală Slobozia, art. 2.1 din Legea 61/1991, permite aplicarea de amenzi pentru... vânturi, acestea fiind asimilate «săvârşirii în public de fapte, acte sau gesturi obscene, proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare (....) de natură să tulbure ordinea şi liniştea publică sau să provoace indignarea cetăţenilor ori să lezeze demnitatea şi onoarea acestora sau a instituţiilor publice». Mai mult decât atât, se precizează în comunicat, pe lângă... vânturile precizate în actul constatator, bărbatul amendat a adresat poliţiştilor «o expresie jignitoare şi vulgară, ce nu poate fi reprodusă, repetând în mod ostentativ gestul condamnabil comis iniţial».

Poliţia Locală reacţionează Laurenţiu Abaza, şeful Poliţiei Locale Slobozia, susţine că amenda, deşi absurdă în aparenţă, este perfect justificată. «Este de subliniat faptul că formularea din actul de constatare nu a fost cea mai potrivită şi inspirată. (...) Însă a surprins fapta în mod frust, succint, ceea ce a oferit posibilitatea, mai mult sau mai puţin justificată, a naşterii unor comentarii nedorite sau a unor interpretări...». Laurenţiu Abaza a mai precizat pentru ziarul nostru că bărbatul amendat ar fi declarat poliţistului că «are mai mulţi ani de puşcărie decât vârsta acestuia» şi a atribuit redactarea inoportună a actului constatator lipsei de experienţă a poliţistului. Vlad Mihai lucrează de aproape 2 ani în cadrul Poliţiei locale Slobozia şi a fost deja mustrat pentru... gafa sa.

Sursa: independentonline.ro

×