x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Apă otrăvită la robinete în Prahova. Mii de oameni sunt în pericol

Apă otrăvită la robinete în Prahova. Mii de oameni sunt în pericol

de Redacția Jurnalul    |    19 Iul 2023   •   16:30
Apă otrăvită la robinete în Prahova. Mii de oameni sunt în pericol
Sursa foto: Elenathewise/Getty Images/iStockphoto

Apa potabilă dintr-o comună din Prahova a fost identificată cu valori mari de arsen. Nu este prima dată când valorile normale sunt depășite.

Mii de locuitori dintr-o comună din Prahova au rămas fără apă potabilă, după ce instituția care asigură controlul parametrilor a identificat în sistemul de alimentare valori depășite ale arsenului.

Primele depășiri ale valorilor normale au fost înregistrate în urmă cu trei luni în comuna Cocorăștii Colț, iar ultimele analize făcute de reprezentanții DSP au arătat că cei peste 2.600 de localnici au apă otrăvită la robinete, potrivit antena3CNN

De atunci, consumul de apă de la robinet a fost interzis, iar oamenii spun că nu folosesc apa nici măcar pentru a spăla hainele, din cauza mirosului neplăcut.

"Dacă consumăm în cantități foarte, foarte mari poate cauza cancere de piele, boli oncologice și poate afecta întregul sistem", spune Alice Conea, director DSP Prahova.

Primăria din localitate speră ca problema să se rezolve în cel mult o lună.

"Au fost făcute demersuri foarte înaintate pentru achiziționarea unei instalații care va reține 100% arsenul din pânza freatică", afirmă Marian Stanciu, primarul comunei.

O situație asemănătoare a fost și într-o altă comună din apropiere, unde DSP a identificat arsen în  apa potabilă peste limitele admise. 

Apă cu arsen Prahova

 

×
Subiecte în articol: apă arsen prahova cocorastii colt