x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Asistent medical din Argeș, cercetat penal pentru că a refuzat izolarea preventivă la locul de muncă

Asistent medical din Argeș, cercetat penal pentru că a refuzat izolarea preventivă la locul de muncă

16 Apr 2020   •   17:42
Asistent medical din Argeș, cercetat penal pentru că a refuzat izolarea preventivă la locul de muncă

Un asistent medical din Argeș este urmărit penal pentru că a refuzat izolarea preventivă la locul de muncă, el fiind cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de zădărnicire a combaterii bolilor, anunță, joi, Ministerul Public. Dosarul a fost deschis în urma unei sesizări a DSP Argeș.

„Pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Topoloveni a fost înregistrat la data de 16 aprilie un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicire a combaterii bolilor prevăzută de art. 352 alin. 2 din Codul penal, ca urmare a sesizării formulate de Direcția de Sănătate Publică (DSP) Argeș”, arată sursa citată.

Mai exact, în 12 aprilie, un asistent medical al unei unități de asistență a persoanelor vârstnice din comuna Călinești, județul Argeș a refuzat izolarea preventivă la locul de muncă, aspect care ar putea avea ca urmare răspândirea unor boli infectocontagioase (SARS-CoV-2).

Tot în Argeș, s-a început urmărirea penală a unui chirurg care aintrat în sala de operație, deși avea simptome de COVID-19.

Mediafax

×
Subiecte în articol: asistent izolare penal