x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Atenţie şoferi! Trafic îngreunat de ceaţă pe DN 18, în Pasul Prislop

Atenţie şoferi! Trafic îngreunat de ceaţă pe DN 18, în Pasul Prislop

21 Dec 2017   •   11:07
Atenţie şoferi! Trafic îngreunat de ceaţă pe DN 18, în Pasul Prislop

Traficul rutier pe DN 18, prin Pasul Prislop, aflat la 1.400 metri altitudine, în Munţii Pietrosul Rodnei, este îngreunat din cauza ceţii, aici stratul de zăpadă măsurând 40 de centimetri, a declarat, joi, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Instituţiei Prefectului Maramureş, Dan Bucă. 

"Pe DN 18, în Pasul Prislop, vizibilitatea este sub 100 de metri pe cea mai mare porţiune a drumului dintre judeţul Maramureş şi Suceva. Recomandăm conducătorilor auto să circule preventiv pe această porţiune de drum, să folosească luminile de întâlnire şi să îşi adapteze viteza la condiţiile meteorologice şi cele din trafic", a spus Dan Bucă. 

Potrivit acestuia, circulaţia rutieră se desfăşoară în condiţii de iarnă pe toate sectoarele de drumuri naţionale din judeţ. Nu au fost semnalate probleme în trafic, în judeţ, cauzate de condiţiile meteorologice, chiar dacă, în ultimele ore, a nins atât în zonele de munte cât şi la şes. 

Lucrătorii Secţiei Drumuri Naţionale au intervenit cu 25 de utilaje şi au fost împrăştiate 201 tone de material antiderapant pentru a preveni şi combate poleiul şi îndepărtat zăpada depusă pe carosabil. 

Pe râul Ruscova, la Luhei ( Munţii Maramureşului) s-a format gheaţă la mal, a mai precizat sursa citată.

×