x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale UPDATE Cabana Capra. A început coborârea celor 60 de oameni blocați de avalanșe

UPDATE Cabana Capra. A început coborârea celor 60 de oameni blocați de avalanșe

de Redacția Jurnalul    |    05 Feb 2023   •   15:46
UPDATE Cabana Capra. A început coborârea celor 60 de oameni blocați de avalanșe
Sursa foto: Facebook

Circa 60 de persoane au rămas izolați la cabana Capra, din cauza avalanșelor produse în zonă. Au fost dislocate două șenilate de la ISU Vâlcea și ISU Olt și un UTV de la ISU Dâmbovița, transmite ISU Argeș.

Update Reprezentanții Prefecturii Argeș anunță că duminică a început coborârea persoanelor blocate de avalanșele de la Cabana Capra.

Avalanșa care a afectat zona Capra are 2 kilometri lungime. Echipele de intervenție spun că o parte a avalanșei a avariat cabana și o alta a lovit mașinile din parcare. Forțele care intervin duminică au mai găsit urmele de la alte 7 avalanșe, de dimensiuni mai mici.

18 militari ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență Argeș acționează în zonă, împreună cu alți 6 militari din Dâmbovița, Olt și Vâlcea. Totodată, în zonă se află 6 salvatori montani, 10 polițiști și 3 jandarmi.

La Cabana Capra sunt blocați 60 de oameni, dintre care 50 sunt turiști din București, Timiș și Argeș, iar 10 sunt membri ai personalului.

Știre inițială În cursul nopții trecute, pe DN7C, km.106-107, în zona cabanei Capra, a avut loc o avalanșă de zăpadă, în urma căreia au fost avariate mai multe autoturisme și aproximativ 60 de persoane au rămas izolate la cabană, a anunșat Poliția Argeș.

Totodată, cabana a fost avariată, precum și mai multe autovehicule din zonă. 

DN 7C este închis traficului, de la km. 104, încă de la data de 30 octombrie 2022, acest aspect fiind semnalizat prin indicatoare de-a lungul DN 7C, dar și prin indicator și barieră, la km. 104. Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Argeș vor verifica modalitatea prin care persoanele respective au ajuns la cabană, iar dacă vor fi constatate abateri de la normele rutiere se vor lua măsurile legale în consecință.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

 

Cabană lovită de avalanșă pe Transfăgărășan. Locația este plină de turiști

×
Subiecte în articol: cabana capra persoane izolate