x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Adolescent de 16 ani, mort după consumul unui drog

Adolescent de 16 ani, mort după consumul unui drog

de Redacția Jurnalul    |    02 Aug 2023   •   18:30
Adolescent de 16 ani, mort după consumul unui drog

Un băiat de 16 ani a murit după ce a condumat un drog de mare risc având ca substanță activă catinona. Alte trei persoane care ar fi deținut și consumat droguri alături de minor la domiciliul acestuia din Neamț au fost arestate preventiv.

Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Neamț, împreună cu procurorii DIICOT Neamț, au documentat activitatea infracțională a trei persoane, cercetate pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și mare risc și deținerea de droguri de risc și mare risc, în vederea consumului propriu.

„La data de 31 iulie 2023, urmare a consumului unui drog de mare risc, având ca substanță activă catinona, a fost înregistrat decesul unei persoane vătămate minore (16 ani). Din probatoriul administrat în cauză a reieșit a că victima ar fi consumat drogul de mare risc împreună cu una dintre persoanele cercetate, la domiciliul celei din urmă. În cursul urmăririi penale, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Neamț, împreună cu procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Neamț, au prins în flagrant delict celelalte două persoane bănuite, care dețineau asupra lor diferite cantități de droguri. Din cercetări a reieșit că acestea ar fi comercializat și drogul de tip cristal, consumat de persoana vătămată minoră și considerat, conform examenului necroptic, drept cauză determinantă a intoxicației care a condus la decesul acesteia”, transmite, miercuri, Poliția Română.

În urma cercetării la fața locului și a perchezițiilor făcute, au fost descoperite și ridicate peste 300 de grame de canabis, cântare, grindere și mai multe obiecte purtând urme de substanță 3-CMC.

Procurorii DIICOT Neamț au dispus, marți, reținerea celor trei persoane, cercetate pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și mare risc și deținerea de droguri de risc și mare risc, în vederea consumului propriu. Miercuri, a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Neamț, cu propunerea de arestare preventivă a bănuiților, pentru 30 de zile.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: baiat catinona drog