x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Bărbat care prindea păsări cu ajutorul unor cuști speciale, cercetat pentru braconaj

Bărbat care prindea păsări cu ajutorul unor cuști speciale, cercetat pentru braconaj

de Redacția Jurnalul    |    04 Iun 2023   •   19:20
Bărbat care prindea păsări cu ajutorul unor cuști speciale, cercetat pentru braconaj

Un bărbat de 46 de ani este cercetat de polițiștii din Galați pentru braconaj, după ce a fost prins în timp ce captura păsări din speciile Sticlete și Cânepa, folosind cuști special construite.

Un echipaj de poliție din Târgu Bujor a depistat, pe raza localității, un bărbat de 46 de ani în timp ce captura, fără drept, exemplare de păsări. Acesta folosea cuști prevăzute cu dispozitive special confecționate pentru capturarea păsărilor.

O echipa de polițiști din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Galați s-a deplasat la fața locului, unde, cu sprijinul paznicului de vânătoare din cadrul Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi Galaţi, în circumscripția căruia se află fondul cinegetic din zona respectivă, s-a procedat la examinarea păsărilor capturate.

S-a stabilit că cele patru exemplare de păsări, din care două din specia Sticlete (Carduelis) și două din specia Cânepar (Carduelis cannabina), nu prezintă leziuni și au fost eliberate în condiții de siguranță, exact în zona unde au fost capturate.

Polițiștii au întocmit un dosar penal pentru infracțiunea de braconaj, cercetările fiind continuate pentru stabilirea întregii activități infracționale a persoanei depistate.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: păsări braconaj