x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Un bărbat din Giurgiu s-a dat drept polițist de frontieră și a cerut mită de la un cetățean moldovean

Un bărbat din Giurgiu s-a dat drept polițist de frontieră și a cerut mită de la un cetățean moldovean

de Redacția Jurnalul    |    23 Noi 2022   •   19:00
Un bărbat din Giurgiu s-a dat drept polițist de frontieră și a cerut mită de la un cetățean moldovean

Un bărbat de 41 de ani care s-a dat polițist de frontieră la Vama Giurgiu i-a cerut unui cetățean moldovean bani ca să nu îl sancționeze pentru oprire neregulamentară.

Potriv it IPJ Giurgiu, incidentul a avut loc marți seara. Poliția a fost sesizată, prin apel la 112, de către un cetățean moldovean cu privire la faptul că, în timp ce se afla într-o stație peco din zona Vămii Giurgiu, un bărbat care i-ar fi prezentat o legitimație de poliție și i-ar fi solicitat o sumă de bani, pentru a nu fi sancționat.

Din primele cercetări făcute de polițiști la fața locului a reieșit că un bărbat, îmbrăcat cu un palton negru, care deținea în mână o stație de emisie-recepție, i-ar fi solicitat cetățeanului moldovean 2.600 de lei, pentru a nu fi sancționat contravențional, pentru oprire neregulamentară.

De asemenea, bărbatul i-ar fi prezentat apelantului o legitimație de poliție, recomandându-se ca fiind polițist de frontieră.

Acesta i-ar fi dat falsului polițist 730 de lei, după care a sesizat Poliția.

În scurt timp, polițiștii au prins bărbatul bănuit de înșelăciune și uzurpare de calități oficiale. Are 41 de ani și este din municipiul Giurgiu. Asupra acestuia au fost descoperiți 825 de lei, 300 de dolari și 160 de euro.

Bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, iar miercuri instanța de judecată a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: politist mita