x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Bistrița: Bărbat reținut pentru braconaj și uz de armă fără drept

Bistrița: Bărbat reținut pentru braconaj și uz de armă fără drept

de Redacția Jurnalul    |    25 Noi 2022   •   11:09
 Bistrița: Bărbat reținut pentru braconaj și uz de armă fără drept

Un bărbat de 31 de ani a fost reținut de polițiștii din Bistrița-Năsăud pentru braconaj și uz de armă fără drept, după ce în mașina acestuia au fost găsite două exemplare de vânat, din specia căprior, precum și o armă letală cu destinația tir sportiv.

Potrivit IGPR, bărbatul de 31 de ani din Bistrița este cercetat pentru comiterea infracțiunilor de nerespectarea regimului armelor și al munițiilor, braconaj, uz de armă fără drept și transportul vânatului braconat.

Acesta a fost oprit în trafic miercuri seara în timp ce se deplsa pe un drum județean din Sângeorzu Nou.

La volan a fost identificat bărbatul de 31 de ani, iar în autoturismul condus de acesta încă 3 bărbați, cu vârste cuprinse între 33 și 43 de ani, din Strâmba și Mijlocenii Bârgăului. În urma controlului autovehiculului, polițiștii au descoperit două exemplare de vânat, din specia căprior, precum și o armă letală cu destinația tir sportiv.

În urma verificărilor, polițiștii au stabilit faptul că șoferul și unul dintre pasageri ar fi autorizați să dețină arme și muniții letale, însă arma descoperită în autoturism provine din circuitul ilegal.

Bărbatul de 31 de ani a fost reținut și va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Beclean, în vederea dispunerii unei noi măsuri preventive.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii din cadrul Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Beclean, pentru documentarea activității infracționale a persoanelor implicate.

×
Subiecte în articol: braconaj reţinut