x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Nouă persoane reținute la Bistrița-Năsăud pentru braconaj

Nouă persoane reținute la Bistrița-Năsăud pentru braconaj

de Redacția Jurnalul    |    12 Feb 2023   •   21:00
Nouă persoane reținute la Bistrița-Năsăud pentru braconaj
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Nouă persoane au fost reținute la Bistrița-Năsăud sub mai multe acuzații, între care contrabandă calificată, nerespectarea regimului armelor și al munițiilor și braconaj. 13 arme au fost ridicate la percheziții.

Polițiștii din Bistrița-Năsăud au făcut, sâmbătă, 15 percheziții în localitățile Perișor, Negrilești, Reteag, Dobric, Dobricel și Agrieș, într-o cauză de contrabandă calificată, nerespectarea regimului armelor și al munițiilor, braconaj, uz de armă fără drept, favorizarea făptuitorului și distrugerea de probe.

Din cercetări a reieșit că, începând cu anul 2017 și până în prezent, suspecții au introdus ilegal, în România, 3 arme și au desfășurat acțiuni de braconaj cu arme deținute legal și ilegal.

Totodată, una dintre persoanele implicate este bănuită că ar fi oferit altor două persoane informații cu privire la desfășurarea unor activități procedurale, iar o alta că ar fi distrus o probă. La percheziții au fost indisponibilizate 13 arme, dintre care 3 aflate în circuitul ilegal și 123 de cartușe pentru arme letale, deținute ilegal.

Au mai fost descoperite și ridicate o capcană pentru animale, o cameră video de vânătoare, un dispozitiv de vedere pe timp de noapte pentru armă, 29 de trofee, telefoane mobile și înscrisuri cu valoare probatorie.

10 persoane, cu vârste între 24 și 56 de ani, au fost conduse la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud, iar, după audieri, față de 9 dintre acestea a fost dispusă reținerea pentru 24 de ore.

Persoanele reținute vor fi prezentate Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud, în vederea dispunerii unor măsuri preventive.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: braconaj contrabanda