x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Brăila: Dunărea a depăşit cu 3 centimetri cota de inundaţie

Brăila: Dunărea a depăşit cu 3 centimetri cota de inundaţie

28 Mar 2018   •   11:18
Brăila: Dunărea a depăşit cu 3 centimetri cota de inundaţie
Sursa foto: Karina Knapek/INTACT IMAGES

Dunărea a depăşit miercuri, la Brăila, cu 3 cm cota de inundaţie, situată la 610 cm, potrivit informaţiilor furnizate de Administraţia Fluvială Dunărea de Jos. 

Toate sectoarele de dig din judeţul Brăila se află în faza a III-a de apărare, cu apa crescută la mai mult de o treime din înălţimea taluzului, iar Codul portocaliu pe Dunăre se menţine, potrivit hidrologilor, până pe 31 martie, ora 18,00, pe sectorul Hârşova - Brăila şi în Delta Dunării - judeţele Constanţa, Brăila şi Tulcea.

Conform informaţiilor furnizate de şeful Serviciului de Gospodărire a Apelor (SGA) Brăila, Adrian Turiac, Dunărea va continua să crească în următoarele două-trei zile, după care va începe uşor să scadă. 

Primăria Brăila a luat deja măsuri pentru a supraînălţa gurile de canalizare din zona Căpităniei Portului cu tuburi de ciment, ca să nu se mai repete episodul din 2010, când Dunărea a atins 713 cm, iar faleza a fost total inundată. 

Angajaţii SGA Brăila patrulează în permanenţă pe diguri, pentru a monitoriza situaţia şi sunt pregătiţi să intervină pentru a remedia eventualele probleme care apar. AGERPRES

×