x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Braşov: Expoziţii, târg medieval, cortegiu cu torţe şi maraton al poeziei, la Festivalul Etnovember 2017

Braşov: Expoziţii, târg medieval, cortegiu cu torţe şi maraton al poeziei, la Festivalul Etnovember 2017

18 Noi 2017   •   10:40
Braşov: Expoziţii, târg medieval, cortegiu cu torţe şi maraton al poeziei, la Festivalul Etnovember 2017

Peste 20 de expoziţii, un târg medieval, concerte, teatru, cortegiu cu torţe, precum şi un maraton de poezie vor avea loc la Festivalul Etnovember 2017 - ediţia a XX-a, ce se va desfăşura în perioada 18 - 20 noiembrie la Braşov, eveniment organizat de studenţi ai Universităţii "Transilvania", cu finanţare de la bugetul municipalităţii, a anunţat, joi, iniţiatoarea manifestării.

"Nu prea ne vine nici nouă să credem că am ajuns la a XX-a ediţie. Este una dintre cele mai vechi tradiţii culturale din Braşov, după 1989. Fiecare ediţie a festivalului aduce ceva nou, dar ediţia 2017 fiind jubiliară, fără îndoială trei sferturi din lucrurile prezentate sunt noi şi, adaug eu, neobişnuite multe dintre ele. Vă dau câteva exemple: expoziţia pictorului Adrian Timar - Malul Lacului Razelm, instalaţie cu obiect, prezentare video şi laviuri pe hârtie cu tuş chinezesc.Unul dintre exponate are 20 de metri lungime, expoziţii de fotografie deosebit de reuşite cu fotografi din Belgia, Franţa, Braşov, expoziţie de mobilă nouă din lemn foarte vechi şi multe altele. Deschiderea Galeriei Artelor cu cele 20 de expoziţii va avea loc sâmbătă, la Aula Universităţii "Transilvania", a declarat, într-o conferinţă de presă, iniţiatoarea şi organizatoarea festivalului, Marina Cionca.

Conform acesteia, mascota Etnovember 2017 este o bufniţă care poartă numele Bibi.

"Este cea mai academică dintre toate mascotele pe care le-am avut până acum. Este o bufniţă feminină, o persoană feminină inteligentă şi talentată, poartă numele de Bibi, deoarece autoarea ei este deja o persoană destul de cunoscută în Braşov, membră a Asociaţiei Artiştilor Plastici, arhitecta Biborka Bartha, şi este foarte apropiată de echipa de organizare a festivalului de când avea 10 ani", a spus Cionca.

Evenimentul se va desfăşura la Aula Universităţii "Transilvania", Bastionul Ţesătorilor, Piaţa Sfatului, Muzeul Casa Mureşenilor, Centrul Multicultural al Universităţii Transilvania, Facultatea de Litere a Universităţii ''Transilvania''.

Duminică, la Bastionul Ţesătorilor va avea loc Târgul Medieval, începând cu ora 13,00. Prinţese, cavaleri, vrăjitoare, covrigi, turtă dulce, vin fiert, concurs de desen pentru copii, artizani, dansuri româneşti, dansuri şi obiceiuri maghiare, dansuri greceşti şi germane, dar şi un program artistic japonez susţinut de reprezentanţii Asociaţiei Musashino din Braşov vor fi prezente la Târgul Medieval. La ora 17,00, un cortegiu cu torţe va pleca de la Bastionul Ţesătorilor în Piaţa Sfatului unde, de la ora 17,30, se va desfăşura un Show Fireball cu trupa Hypnosis.

Ultima zi a festivalului este dedicată poeziei şi teatrului. De la ora 14,00, la Facultatea de Litere a Universităţii ''Transilvania'' va începe Maratonul de poezie, iar de la ora 18,00, la Centrul Multicultural al Universităţii ''Transilvania'' se va juca piesa de teatru ''Spălătoria de suflete'', de Laurenţiu Budău. Intrarea este liberă la toate manifestările din festival.

×
Subiecte în articol: târg medieval