x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Braşov - Trei indivizi care furau o şină de tren, arestaţi

Braşov - Trei indivizi care furau o şină de tren, arestaţi

13 Mar 2017   •   14:26
Braşov - Trei indivizi care furau o şină de tren, arestaţi
Sursa foto: Bogdan Iurascu/INTACT IMAGES

Trei bărbaţi cu vârste de 18, 29 şi 37 de ani au fost prinşi în flagrant, sâmbătă, de poliţiştii Biroului Judeţean de Poliţie Transporturi Braşov în timp ce au sustras din linie curentă, de pe magistrala CFR-300, între staţiile Stupini şi Bod, un cupon de contraşină exterioară de cale ferată şi componentele aferente acestuia, a informat luni biroul de presă al Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IJP). 

"Prejudiciul cauzat Sucursalei Regionale de Căi Ferate Braşov, în valoare totală de 21.800 de lei, a fost recuperat în totalitate. Bărbaţii au fost reţinuţi pe bază de ordonanţă pentru o perioadă de 24 de ore şi introduşi în arestul IPJ Braşov, pentru săvârşirea infracţiunilor de furt calificat şi distrugere sau semnalizare falsă. Judecătoria Braşov, unde au fost prezentaţi cu propunerea de arestare preventivă, a dispus măsura arestării preventive pentru o perioadă de 30 de zile în cazul bărbatului de 29 de ani, iar pentru ceilalţi doi bărbaţi s-a dispus măsura controlului judiciar", menţionează sursei citate. 

În urma faptelor săvârşite de cei trei bărbaţi s-a constatat că a fost pusă în pericol siguranţa circulaţiei pe magistrala CFR -300. Contraşina sustrasă avea rolul de a ghida materialul rulant (trenurile), în timpul tranzitării tronsonului respectiv, existând pericolul deraierii trenurilor de călători sau de marfă dacă fapta nu era identificată şi remediată în timp util. 

Cei trei riscă pedepse cu închisoarea cuprinse între 3 şi 10 ani, se mai arată în comunicatul de presă. AGERPRES

×