x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Bugetul de venituri şi cheltuieli al RADET pe 2015 a fost aprobat

Bugetul de venituri şi cheltuieli al RADET pe 2015 a fost aprobat

26 Noi 2015   •   17:59
Bugetul de venituri şi cheltuieli al RADET pe 2015 a fost aprobat

Bugetul de venituri şi cheltuieli al Regiei Autonome de Distribuţie a Energiei Termice Bucureşti (RADET) pe anul acesta a fost aprobat în şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB) de joi.

Preşedintele Consiliului de Administraţie al RADET, Gabriel Dumitraşcu, declara pe 13 noiembrie că bucureştenii ar putea rămâne fără apă caldă şi căldură dacă CGMB nu intră în procedură de urgenţă şi nu aprobă bugetul.

"Începând de acum, RADET nu mai poate cheltui nicio sumă. A ajuns să cheltuiască peste 90% din execuţia bugetară a anului anterior. Legea prevede că peste acest cuantum nu mai poţi cheltui nicio sumă până la aprobarea bugetului. Chiar dacă luni se aprobă un împrumut de trezorerie către CGMB, aceşti bani nu vor putea fi viraţi în conturile RADET în lipsa unei prevederi într-un buget de venituri şi cheltuieli aprobat. Este încă o necesitate pentru a aproba acest buget de venituri şi cheltuieli", afirma Dumitraşcu, care sublinia că CGMB trebuie să aprobe bugetul de venituri şi cheltuieli al RADET.

Consiliul General al Municipiului Bucureşti a adoptat pe 16 noiembrie un proiect de hotărâre ce prevede că municipalitatea va contracta de la Ministerul Finanţelor un împrumut de maximum 248 de milioane de lei pentru asigurarea furnizării energiei termice în sezonul rece.

×
Subiecte în articol: radet buget căldură apa calda