x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Bulibaşa romilor din Gilău a fost îngropat ILEGAL lângă Cimitirul Eroilor. Slujba, oficiată de Mitropolitul Clujului

Bulibaşa romilor din Gilău a fost îngropat ILEGAL lângă Cimitirul Eroilor. Slujba, oficiată de Mitropolitul Clujului

09 Ian 2019   •   16:35
Bulibaşa romilor din Gilău a fost îngropat ILEGAL lângă Cimitirul Eroilor. Slujba, oficiată de Mitropolitul Clujului

Rudi Varga, fostul bulibaşă al romilor din Gilău, judeţul Cluj şi tatăl Danei Varga, consilier de stat în Guvernul Viorica Dăncilă, a fost înmormântat ilegal, astăzi, în cadrul unei ceremonii grandioase în care au fost aruncate confetti dintr-un avion. Varga şi-a pierdut viaţa pe 3 ianuarie, iar familia a cerut ca înmormântarea să aibă loc în Cimitirul Gilău, lângă Monumentul Eroilor.

Totuşi, o decizie a Consiliului Local Gilău a interzis ca fostul bulibaşă să fie îngropat lângă Monumentul Eroilor, ci în schimb să fie înhumat într-o altă zonă. Familia nu a ţinut cont de decizia Consiliului Local, iar astăzi fostul bulibaşă a fost înmormântat lângă Monumentul Eroilor, în cadrul unei ceremonii grandioase. Slujba de înmormântare a fost oficiată chiar de ÎPS Andrei Andreicuţ, mitropolitul Clujului.

Familia a solicitat chiar ca Rudi Varga să fie înmormântat cu onoruri militare, însă solicitarea a fost respinsă. Pe faţada palatului în care locuia Rudi Varga, familia a afişat două bannere uriaşe cu poze ale fostului bulibaşă, iar la intrare a fost pus un covor roşu uriaş.

De departe, cea mai mare aroganţă de la înmormântarea fostului bulibaşă a fost reprezentată de momentul în care un avion de mici dimensiuni a survolat cimitirul, iar din acesta au fost aruncate confetti. Peste 1.000 de oameni au participat la înmormântarea lui Rudi Varga, iar ordinea publică a fost asigurată de Gruparea Mobilă de Jandarm i Cluj-Napoca. De asemenea, familia a angajat o firmă de pază şi protecţie pentru ca totul se decurgă conform planului.

Observator TV

 

×
Subiecte în articol: romi cluj rudi varga