x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Buzoienii vor să facă Muzeul calului

Buzoienii vor să facă Muzeul calului

21 Mar 2017   •   11:30
Buzoienii vor să facă Muzeul calului

Muzeul calului în Parcul "Alexandru Marghiloman" este una din investiţiile prioritare ale municipiului Buzău pe anul în curs, a anunţat, marţi, într-o postare pe un site de socializare, primarul municipiului, Constantin Toma. El a mai precizat că printre priorităţile municipalităţii în 2017 se numără şi asfaltarea a 53 de străzi, cumpărarea a 15 autobuze şi implementarea unei platforme electronice de management educaţional în şcoli. 

În ceea ce priveşte Muzeul calului, primarul Constantin Toma a declarat, pentru Agerpres, că "municipalitatea doreşte să pună în valoare întreaga moştenire a fostului prim-ministru Alexandru Marghiloman". 

"Vila Albatros poartă numele calului favorit a lui Alexandru Marghiloman, Albatros, şi a fost restaurată cu fonduri europene, dar în vecinătate se află două clădiri cu valoare istorică, grajdurile fostului hipodrom şi clădirea destinată oaspeţilor. O instituţie muzeală cu padoc în aer liber cu cai şi ponei ar face joncţiunea dintre cele două herghelii din judeţul Buzău, Cislău şi Ruşeţu şi una din ultimele dorinţe ale cunoscutului om politic Alexandru Marghiloman, realizarea unui muzeu al calului', a mai declarat sursa citată. 

Aceste proiecte vor demara după aprobarea bugetului pe anul 2017 în şedinţa ordinară a Consiliului Local Municipal Buzău programată pe 28 martie.

×
Subiecte în articol: cai muzeul calului