x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Camion încărcat cu gaz lichefiat, răsturnat în Arad. Update: Există scurgeri de lichid. Pompierii încearcă dispersarea vaporilor

Camion încărcat cu gaz lichefiat, răsturnat în Arad. Update: Există scurgeri de lichid. Pompierii încearcă dispersarea vaporilor

de Redacția Jurnalul    |    04 Aug 2024   •   20:47
Camion încărcat cu gaz lichefiat, răsturnat în Arad. Update: Există scurgeri de lichid. Pompierii încearcă dispersarea vaporilor
Sursa foto: IGSU

Un camion încărcat cu gaz lichefiat s-a răsturnat, duminică seara, pe o șosea din județul Arad. Traficul a fost deviat.

UPDATE:

Există scurgeri de lichid după accidentul din Arad

Există scurgeri de lichid după accidentul din Arad, astfel că pompierii intervin pentru a crea o perdea de apă în vederea dispersării vaporilor.

„La ora 21.00 a ajuns echipa din cadrul societății comerciale în a cărei gestiune se află autocisterna. În urma reevaluării efectuate împreună cu reprezentanții societății comerciale, s-a constatat că există o fisură la nivelul autocisternei care prezintă scurgeri de lichid. Astfel, pentru îndepărtarea oricărui pericol, începând cu ora 21:30, pompierii militari arădeni intervin cu trei linii de furtun pentru a crea o perdea de apă în vederea dispersării vaporilor. Totodată, pentru a asigura necesarul de apă, tehnica de intervenție a fost suplimentată cu o autospecială de stingere de capacitate mare din cadrul Detașamentului de Pompieri Arad. De asemenea, la locul evenimentului urmează să ajungă și un reprezentant al Gărzii de Mediu pentru evaluarea situației”, informează IGSU.

Știre inițială:

Accidentul s-a produs între localitățile Odvos și Conop. Un camion care transporta gaz lichefiat, respectiv stiren monomer stabilizat, o substanță ușor inflamabilă care necesită măsuri suplimentare de siguranță, s-a răsturnat în afara drumului.

În acest sens, forțele de intervenție au fost suplimentate cu o autospecială CBRN și o autospecială de stingere din cadrul Detașamentului de Pompieri Arad. S-a intervenit de îndată pentru crearea unui perimetru de siguranță, pe o rază de 800 de metri.

Nu există scurgeri vizibile din autocisternă, însă, având în vedere că substanța transportată este ușor inflamabilă, se impune asigurarea unui perimetru de siguranță.

Totodată, nu se impune evacuarea localnicilor, întrucât accidentul a avut loc în afara localității.

Șoferul a ieșit din vehicul în condiții de siguranță, refuzând transporul la spital.

În aceste momente, se așteaptă sosirea unei echipe din cadrul societății comerciale în a cărei gestiune se află autocisterna, pentru a efectua transvazarea substanței inflamabile, în depline condiții de siguranță.

Traficul rutier a fost deviat pe D.J. 682.

(sursa: Mediafax)

×