Administraţia locală din Moldova Nouă a început să organizeze, la fiecare sfârşit de săptămână, croaziere cu vaporaşul pe fluviu pentru a atrage mai mulţi turişti în zona Clisurii, a declarat, duminică, primarul oraşului, Adrian Torma.
'Portul se află în Moldova Veche, sat aparţinător oraşului Moldova Nouă, iar eu, ca primar, îmi doresc să putem folosi Dunărea din punct de vedere turistic. Până acum, nu am avut o strategie de acest fel. În prezent, însă, deţinem clădirea portului, catamaranul Baziaş 1, avem şi turişti şi grupuri care se anunţă în număr tot mai mare şi vrem să contrabalansăm tot ceea ce se întâmplă în zona Clisurii Dunării în judeţul Mehedinţi. Practic, noi încercăm acum să oferim o serie de oportunităţi pentru turişti, pentru a veni spre noi. Eu cred că, pentru noi, Dunărea va fi viitorul dezvoltării comunităţii din Moldova Nouă', a afirmat primarul Adrian Torma.
Cursele pe Dunăre sunt organizate în fiecare zi de sâmbătă şi duminică, având plecări programate la orele 13,00 şi 1,00.
Totodată, se pot organiza şi curse speciale, pe parcursul întregii săptămâni, însă doar pentru grupuri de peste 30 de persoane. Mai exact, cursa, care durează două ore, porneşte spre Orşova şi ocoleşte insula Ostrov, în suprafaţă de peste 300 de hectare, ce aparţine de oraşul Moldova Nouă, şi care adăposteşte circa 80 de cai sălbatici şi alte frumuseţi ale naturii şi unde există o movilă despre care se spune că este înmormântat Atilla, cel mai puternic conducător al hunilor. Se ajunge apoi la Cetatea Maria Terezia, pe malul sârbesc, se face un ocol al stâncii Babacaia, de unde începe defileul Dunării, se trece prin dreptul Cetăţii Ladislau şi se revine până la podul ce făcea legătura dintre Ostrov şi Moldova Nouă. Pe viitor se va încerca şi organizarea de trasee spre diferite obiective din Serbia.
Costul unui bilet pentru un adult este de 40 lei, iar pentru un copil, de 20 lei.
Sursa: www.agerpres.ro