x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Mai multe persoane au ajuns la spital cu TOXIINFECŢIE alimentară după ce au participat la o NUNTĂ, la Alba!

Mai multe persoane au ajuns la spital cu TOXIINFECŢIE alimentară după ce au participat la o NUNTĂ, la Alba!

de Redacția Jurnalul    |    03 Sep 2023   •   14:40
Mai multe persoane au ajuns la spital cu TOXIINFECŢIE alimentară după ce au participat la o NUNTĂ, la Alba!

Mai multe persoane care au participat la o petrecere de cununie la o pensiune din Ocoliş, respectiv la o nuntă în Alba Iulia au ajuns la spital, în noaptea de sâmbătă spre duminică, după ce au acuzat o stare de rău, 5 dintre acestea, printre care şi un copil, necesitând internare, potrivit unui comunicat transmis de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Alba.

"DSP Alba a demarat două anchete epidemiologice în urma a două evenimente petrecute sâmbătă seară în judeţ. Este vorba despre o cununie care a avut loc la o pensiune de pe raza comunei Ocoliş, unde, din cele 40 de persoane participante, 7 au acuzat stări de rău şi au fost transportate la cea mai apropiată unitate sanitară, şi anume Spitalul Municipal Turda. 3 au plecat acasă în cursul nopţii, iar 4 (2 bărbaţi şi 2 femei) au fost internaţi, însă, în prezent, starea lor este una bună", a arătat sursa citată.

Cea de-a doua anchetă epidemiologică a fost declanşată după ce, tot în cursul serii de sâmbătă, alte 13 persoane care participau la o nuntă, ce a avut loc la o sală de evenimente din Alba Iulia, au acuzat, de asemenea, stări de rău şi s-au prezentat la UPU Alba Iulia.

"Un copil de 14 ani care acuza o stare de rău uşoară/moderată a fost internat pentru supraveghere. Ceilalţi au refuzat internarea. La nuntă au participat aproximativ 200 de persoane", se menţionează în comunicat.

În ambele cazuri, inspectorii DSP Alba, alături de reprezentanţi ai DSVSA Alba şi cei ai Comisariatului pentru Protecţia Consumatorilor Alba, s-au deplasat în teren pentru a preleva probe din mâncarea servită, cât şi de pe mâinile personalului care a manipulat alimentele la cele două locaţii, pentru stabilirea exactă a cauzei care a dus la cele 21 cazuri de presupusă toxiinfecţie alimentară.

"Vom reveni cu concluzii şi măsuri după finalizarea analizelor de laborator şi a anchetelor epidemiologice", au transmis reprezentanţii DSP Alba. 

×
Subiecte în articol: cazuri toxiinfectie nunta