x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Centrul renovat al Timişoarei începe să se umple de orori "artistice"

Centrul renovat al Timişoarei începe să se umple de orori "artistice"

27 Noi 2015   •   18:08
Centrul renovat al Timişoarei începe să se umple de orori "artistice"

A început montarea statuilor în centrul Timișoarei. Prima dintre ele poate fi admirată la intrarea pe strada Florimund Mercy dinspre Piața Unirii, între Palatul Baroc și Palatul Bruck, relatează pressalert.ro.

Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, a oferit astăzi noi informații legate de stadiul lucrărilor la centrul istoric. Acesta declarat în cadrul unei conferințe de presă că „lucrările la centrul istoric avansează vizibil. Se poate vedea pe Vasile Alecsandri, au apărut şi statuile deja. Este deja montată pe Eugeniu de Savoya statuia numită «Coajă de om», avându-l ca autor pe Mircea Roman, este o statuie din bronz.

Se montează astăzi pe strada Carusso statuia numită «Marea Piramidă», autor Mircea Roman. De asemenea, este tot o statuie din bronz.

Pe strada Mercy statuia «Supermam», autor Virgil Scripcariu, o statuie tot din bronz.


Marţi se va monta pe strada Eugeniu de Savoya statuia «Ansamblu de coloane» care aparţine sculptorului Ion Nicodim şi este din bronz.

În Piaţa Libertăţii va fi statuia «De-a telefonul», autor Bogdan Raţă, în Piaţa Unirii va fi opera «Totem», de Mircea Roman, tot din bronz", a explicat Robu.


Legat de nemulţumirile apărute în legătură cu statuile care nu sunt reprezentative pentru Timişoara, Robu susţine că nu e normal ca oamenii să decidă pentru locurile unde sunt amenajate opere de artă.


Deși statuile care vor fi amplasate în centrul orașului au stârnit ample nemulțumiri legate de faptul că operele de artă nu sunt reprezentative pentru istoricul Timișoarei, Robu a ținut partea artiștilor.

×
Subiecte în articol: timisoara lucrari de arta