x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Terenurile acordate gratuit pentru mai mulți cetățeni de onoare, retrase la Bușteni

Terenurile acordate gratuit pentru mai mulți cetățeni de onoare, retrase la Bușteni

de Redacția Jurnalul    |    19 Ian 2023   •   20:11
Terenurile acordate gratuit pentru mai mulți cetățeni de onoare, retrase la Bușteni
Sursa foto: Hepta

În Bușteni, județul Prahova, vor fi construite trei blocuri cu locuințe sociale pentru tineri, prin finanțare din PNRR, pe terenurile acordate gratuit unor cetățeni de onoare - sportivi și actori, apoi retrase pentru că aceștia nu au făcut niciun demers pentru folosirea lor.

Primarul orașului Bușteni, Mircea Corbu, a anunțat, joi, că a fost semnat contractul de finanțare în valoare de 14.120.845,78 lei pentru construcția a trei blocuri de locuințe sociale pentru tineri.

„Acest proiect este unul dintre cele mai importante depuse până în acest moment de către Primăria orașului Bușteni, proiectul privind construirea a trei blocuri nZEB (eficiente energetic - n.r.) de locuințe sociale pentru tinerii din orașul Bușteni. Terenurile propuse pentru construcția acestor blocuri sunt localizate pe Str. Urlătorii și Str. Ștefan Cel Mare, iar valoarea eligibilă aprobată este de peste 14 milioane de lei, fonduri europene obținute prin programul PNRR. Suntem nerăbdători să demarăm etapa de implementare a acestui proiect”, a spus Corbu, pe pagina sa de Facebook.

Pentru a fi posibilă depunerea acestui proiect și pentru a avea terenurile disponibile, în cadrul Consiliului Local s-a aprobat retragerea dreptului de folosință pentru terenurile acordate gratuit pentru mai mulți cetățeni de onoare. Potrivir primarului Mircea Corbu, cetățenii de onoare aveau obligația începerii construcției în termen de un an de la data atribuirii terenului, dar nu și-au exprimat dorința de a construi locuințe în orașul Bușteni și nici nu au făcut vreun demers în acest sens din anul 2010.

Din 2010 până în 2018 au fost făcuți cetățeni de onoare ai orașului Bușteni zeci de personalități din lumea artistică, sportivă și medicală, între care Simona Halep, Marian Drăgulescu, Ana Maria Brânză, Damian Drăghici, Cornelia și Lupu Rednic. De asemenea, și fosta gimnastă stana Izbașa a fost făcută cetățean de onoare al orașului Bușteni în 2014, iar în 2021 i-a cerut primarului să îi fie retras titlul. Odată cu Stana Izbașa au mai fost făcuți cetățeni de onoare și Marcel Iureș, George Mihaiță, Florin Piersic și medicii Ioan Lascar și Irinel Popescu.

Primarul nu a explicat, în postarea sa, cărei personalități i-a retras titlul.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: buşteni locuinte pentru tineri