x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Ciolacu, despre statuia lui Mihai Viteazul de la Zalău, de un milion de euro: „E mult!”

Ciolacu, despre statuia lui Mihai Viteazul de la Zalău, de un milion de euro: „E mult!”

de Redacția Jurnalul    |    07 Sep 2024   •   16:40
Ciolacu, despre statuia lui Mihai Viteazul de la Zalău, de un milion de euro: „E mult!”

Premierul Marcel Ciolacu spune despre statuia lui Mihai Viteazul de la Zalău, care ar urma să coste un milion de euro, că „e mult. Cine știe ce artist celebru este!”.

Întrebat, sâmbătă, la Cornu, județul Prahova, despre faptul că administraţia locală din Zalău a semnat contractul pentru o statuie de bronz a lui Mihai Viteazul, în valoare de un milion de euro, premierul a spus, inițial, că Mihai Viteazul „e un simbol. Vedem până la urmă cât va costa”.

Jurnaliștii au insistat, întrebându-l pe premier dacă nu ar trebui reduse cheltuielile.

„Haideți să vedem dacă-i decizie, dacă urmează o licitație. Îmi cer scuze, chiar să știu toate statuile care se pun în fiecare comună, municipii, orașe... să vedem de fapt și de drept ce reprezintă. (...) Nu vreau să mă exprim pentru că nu știu exact despre ce e vorba. Dar pentru o simplă statuie e mult. Cine știe ce artist celebru este, atunci iarăși schimbă lucrurile”, a spus prim-ministrul.

Decizia de a construi statuia a generat deja dezbateri aprinse în Consiliul Local Zalău, în februarie. Punctul central al disputei a fost alocarea bugetară de un milion de lei pentru acest proiect.
Cu toate acestea, propunerea a trecut acum de votul Consiliului, deși nu fără opoziție.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×