x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale CNAIR recomandă achitarea taxei de pod de pe Autostrada Soarelui înaintea minivacanței de 1 Mai

CNAIR recomandă achitarea taxei de pod de pe Autostrada Soarelui înaintea minivacanței de 1 Mai

28 Apr 2022   •   13:29
CNAIR recomandă achitarea taxei de pod de pe Autostrada Soarelui înaintea minivacanței de 1 Mai

CNAIR le recomandă șoferilor să plătească taxa de pod de pe Autostrada Soarelui înainte de călătorie, deoarece traficul va fi aglomerat în minivacanța de 1 Mai.

Aunt așteptate creșteri semnificative ale traficului pe relația București – Constanța și retur, șoferii sunt sfătuiți ca pentru utilizarea podului peste Dunăre între Fetești și Cernavodă să plătească tariful de trecere (peajul) înainte de plecarea în călătorie și, în special, să evite plata cash pentru a nu se crea ambuteiaje în zona stațiilor de taxare.

Peajul poate fi achitat pe portalul CNAIR, la distribuitorii autorizați sau prin SMS.

În cazul în care se optează pentru plata tarifului printr-unul din aceste canale, trecerea prin stația de taxare se va realiza pe benzile marcate cu semnul http://cnadnr.ro/sites/default/files/etarif1.png

În cazul în care s-a omis plata anticipată iar trecerea s-a efectuat pe benzile marcate cu semnul http://cnadnr.ro/sites/default/files/etarif1.png, tariful poate fi plătit ulterior, până la ora 24.00 a zilei următoare trecerii.

Trecerile achitate pot fi „utilizate" într-o perioadă de 12 luni de la data achitării.

Cu excepția peajului achitat prin SMS, tariful poate fi achitat și pentru 2 sau 20 de treceri.

Utilizatorii sunt rugați ca, la achiziţionarea unor peaje, să verifice datele care sunt înscrise pe documentul emis de către distribuitorii autorizați ai CNAIR, în special numărul de înmatriculare al vehiculului, înainte de a certifica prin semnătură corectitudinea acestora. De asemenea, este important ca datele trimise prin SMS să fie verificate cu atenție înainte de confirmarea plății.

Un peaj achitat după expirarea termenului prevăzut de lege (după ora 24.00 a zilei următoare trecerii) nu poate fi luat în considerare pentru trecerea în cauză.

×