x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Constanța a rămas fără apă caldă

Constanța a rămas fără apă caldă

22 Oct 2022   •   08:43
Constanța a rămas fără apă caldă

Producerea agentului termic în CET Palas a fost oprită, după ce operatorul nu a putut plăti în avans gazul necesar pentru prepararea agentului termic. „Suntem puși în imposibilitate să vă furnizăm apă caldă de consum”, a anunțat Termoficare Constanța.

„Motivat de faptul că în lipsa resurselor financiare Electrocentrale Constanța SA nu și-a putut onora obligația achitării în avans a gazelor naturale utilizate la prepararea agentului termic, așa cum s-a stabilit prin Ordonanța Guvernului nr. 27/2022, aceasta a oprit producerea agentului termic în CET Palas. Pentru a asigura lichiditățile necesare achitării gazelor naturale în perioada următoare, Termoficare Constanța SRL va achita către furnizorul de gaz un avans din subvenția la căldură aprobată de municipalitate în ședința de astăzi (vineri- n.r.)”, potrivit unui comunicat al societății Termoficare Constanța.

Conform acestuia, oprirea furnizării energiei termice în aceste zile facilitează executarea lucrărilor de modernizare a rețelei de transport într-un ritm mai accelerat și permite repararea avariilor depistate în urma probelor la rece, astfel încât infrastructura termică să fie pregătită pentru începerea furnizării căldurii.

„Până la reluarea furnizării producerii de energie termică în CET Palas, perioadă pe care o dorim cât mai scurtă, suntem puși în imposibilitate să vă furnizăm apă caldă de consum”, mai arată societatea.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: apa calda termoficare constanta