x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Constanța:Deținutul care a evadat de la penitenciarul Poarta Albă, prins la volanul unei masini în Vrancea

Constanța:Deținutul care a evadat de la penitenciarul Poarta Albă, prins la volanul unei masini în Vrancea

03 Aug 2017   •   17:10
 Constanța:Deținutul care a evadat de la penitenciarul Poarta Albă, prins la volanul unei masini în Vrancea

Deţinutul care a evadat joi de la Penitenciarul Poarta Albă a fost prins de poliţiştii din judeţul Vrancea, în timp ce se deplasa cu o maşină în localitatea Tişiţa, la circa 20 kilometri de Focşani, potrivit conducerii instituţiei.

''Deţinutul va fi încarcerat la Penitenciarul Focşani, urmând a fi transferat şi reîncarcerat în cel mai scurt timp la Penitenciarul Constanţa - Poarta Albă. Menţionăm că în acest caz au fost sesizate organele competente, pentru săvârşirea infracţiunii de evadare'', potrivit unui comunicat de presă transmis de Penitenciarul Poarta Albă.

Un deţinut de la Penitenciarul Poarta Albă, condamnat la 20 de ani pentru omor, a fost căutat după ce, joi dimineaţă, a reuşit să fugă de la un punct de lucru din localitatea Lumina, unde fusese repartizat să îşi desfăşoare activitatea alături de alte persoane private de libertate, aflate sub supraveghere.

"În data de 03.08.2013, în jurul orelor 9,00, persoana privată de libertate Valentin Perdeicu, condamnat la 20 de ani pentru omor, în vârstă de 38 ani, încarcerat în Penitenciarul Constanţa - Poarta Albă, a părăsit punctul de lucru la care era repartizat, respectiv S.C. AVICOLA S.A din localitatea Lumina, judeţul Constanţa. Deţinutul în cauză făcea parte dintr-un grup de 13 deţinuţi, care executa muncă necalificată, sub supraveghere", a informat directorul Penitenciarului Poarta Albă, com. şef Florentin Muscalu, printr-un comunicat de presă.

Deţinutul, în vârstă de 38 de ani, din Piatra Neamţ, executa pedeapsa în regim deschis şi urma să fie analizat în comisia de propuneri pentru liberare condiţionată în decembrie 2017.

"În vederea capturării deţinutului au fost dispuse măsuri specifice în astfel de situaţii, respectiv blocarea căilor de acces pe posibile direcţii de deplasare, alarmarea personalului, trimiterea de urgenţă a mai multor echipe de căutare formate din personalul unităţii, precum şi cooperarea cu Inspectoratul Judeţean de Poliţie şi Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Constanţa", conform sursei menţionate.

Totodată, conducerea penitenciarului a dispus demararea unei anchete administrative pentru analizarea circumstanţelor ce au condus la producerea incidentului. AGERPRES

×
Subiecte în articol: evadat prins