x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Constanţa: Turişti aflaţi în vacanţă pe litoral, jefuiţi pe plajă sau în camerele de hotel

Constanţa: Turişti aflaţi în vacanţă pe litoral, jefuiţi pe plajă sau în camerele de hotel

26 Iul 2015   •   17:01
Constanţa: Turişti aflaţi în vacanţă pe litoral, jefuiţi pe plajă sau în camerele de hotel
Sursa foto: Dan Blanaru/Intact Images

Mai mulţi turişti aflaţi pe litoral au fost jefuiţi, la sfârşitul acestei săptămâni, de diverse bunuri, printre care bani, telefoane mobile şi bijuterii, cele mai multe fapte penale petrecându-se, conform poliţiştilor, din cauza neglijenţei oamenilor.

Potrivit Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Constanţa, un turist care îşi petrecea vacanţa în staţiunea Mamaia a alertat autorităţile după ce, în timp ce a intrat în mare, o tânără i-a furat telefonul mobil lăsat pe un şezlong, aceasta fiind văzută şi reţinută de angajaţii din zonă.

La Vama Veche, un sucevean de 25 de ani a fost prins după ce a pătruns pe fereastra lăsată întredeschisă a unei camere de hotel şi a furat un portofel cu 70 de lei, un ceas şi două inele din aur.

La Constanţa, două turiste au rămas fără trei telefoane mobile şi documente personale, bunuri în valoare de 5.000 de lei, acestea fiind sustrase de pe plaja Modern, în timp ce turistele au intrat în apă.

În staţiunea Eforie, doi turişti care au lăsat descuiate camerele de hotel au sesizat că le-au fost furate suma totală de 3.250 de lei şi două telefoane mobile.

Un suspect în vârstă de 64 de ani a fost reţinut de poliţişti, urmând ca duminică să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, iar o femeie de 49 de ani este cercetată în libertate, cei doi fiind prinşi în flagrant în timp ce furau din autovehiculul unui sibian o borsetă. Din cercetările efectuate a reieşit că cele două persoane au încercat să sustragă bunuri, prin forţarea sistemelor de închidere a portierelor, şi dintr-o maşină înmatriculată la Galaţi. Bărbatul a mai fost depistat că a condus un autovehicul în staţiunea Mamaia, deşi avea dreptul de a şofa suspendat din data de 10 mai 2015.

"Din analizele efectuate la nivelul IPJ Constanţa se constată faptul că cele mai multe fapte de natură penală, care aduc atingere patrimoniului turiştilor, se comit pe fondul neglijenţei şi a nesupravegherii propriilor bunuri", au informat duminică, printr-un comunicat remis presei, reprezentanţii IPJ Constanţa.

Pentru prevenirea comiterii furturilor, aceştia le recomandă turiştilor să nu-şi lase bunurile nesupravegheate pe plajă, să încuie uşile camerelor de hotel, să nu lase deschise ferestrele dacă sunt cazaţi la parter şi primul etaj al imobilelor, precum şi să nu lase niciun bagaj în autovehicule chiar dacă îl părăsesc pentru câteva minute. AGERPRES  

×