x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Două containere cu bunuri contrafăcute sosite din China, reținute în Vama Constanța

Două containere cu bunuri contrafăcute sosite din China, reținute în Vama Constanța

de Redacția Jurnalul    |    30 Iun 2023   •   18:15
Două containere cu bunuri contrafăcute sosite din China, reținute în Vama Constanța

Două containere în care se aflau peste 900 de bunuri în valoare de mai mult de 220.000 de lei au fost reținute de inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța Sud - Direcția Regională Vamală București.

Inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontiera Constanta Sud - Direcția Regională Vamală București, ca urmare a controlului fizic efectuat asupra mărfurilor aflate în două containere sosite din China, aparținând unor societăți comerciale cu sediul în Ucraina și în România.

În cele două containere au descoperit în cadrul controlului 933 bunuri susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală pentru mărcile Disney” și Talking Tom”.

Valoarea estimată a bunurilor, în situația în care ar fi fost comercializate pe piața la preț de vânzare cu amănuntul al unui produs original, este de aproximativ 222.000 lei.

În conformitate cu prevederilor legislației unionale și naționale, autoritatea vamală a reţinut bunurile susceptibile a fi contrafăcute, pentru a fi trimise la expertizare, la finalizarea cazului urmând să fie dispuse măsurile legale ce se impun.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: container contrafacut vama