x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Un copil de 14 ani a fost reținut pentru că a furat și condus un moped, drogat și fără permis. Băiatul transporta un alt minor, în vârstă de 11 ani

Un copil de 14 ani a fost reținut pentru că a furat și condus un moped, drogat și fără permis. Băiatul transporta un alt minor, în vârstă de 11 ani

de Redacția Jurnalul    |    18 Sep 2024   •   09:57
Un copil de 14 ani a fost reținut pentru că a furat și condus un moped, drogat și fără permis. Băiatul transporta un alt minor, în vârstă de 11 ani
Sursa foto: Ilustratie Hepta/Conducătorul mopedului, un copil în vârstă de 14 ani, transporta un pasager în vârstă de 11 ani.

Un adolescent a fost reținut de polițiști pentru că a furat și condus un moped fiind drogat și fără a avea permis de conducere. Incidentul a avut loc noaptea.

Potrivit Brigăzii Rutiere la data de 17 septembrie 2024, în jurul orei 03.30, polițiști aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe o stradă din Sectorul 2, au observat un moped care se deplasa sinuos pe partea carosabilă, fără a respecta normele rutiere.

Polițiștii au efectuat semnal regulamentar de oprire, iar în urma verificărilor efectuate, au constatat că pe moped se aflau doi copii.

Conducătorul mopedului, un copil în vârstă de 14 ani, transporta un pasager în vârstă de 11 ani. Polițiștii au constatat numeroase încălcări ale legii.

„În continuare, după stabilirea situației juridice a dreptului de a conduce, polițiștii au procedat la efectuarea testării conducătorului mopedului cu aparatura din dotare, rezultatele indicate fiind zero pentru consumul de alcool, respectiv pozitiv pentru posibila prezență în organism a substanțelor psihoactive. În ceea ce privește proveniența mopedului, în urma verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că acesta a fost sustras în urmă cu puțin timp de la o adresă din sectorul 2. În acest context, minorul a fost condus la sediul Institutului Național de Medicină Legală în vederea prelevării de mostre biologice”, au anunțat polițiștii.

Toate activitățile au fost efectuate în prezența reprezentantului legal al copilului. Ulterior „organele de cercetare penală din cadrul Brigăzii Rutiere, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, au dispus reținerea minorului în vârstă de 14 ani, pentru 24 de ore, ca urmare a săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, conducere sub influența substanțelor psihoactive și furt în scop de folosință”.

(sursa: Mediafax)

×