x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Coşmarul bucureştenilor s-a terminat: nu e nevoie de declaraţii de impunere pentru locurile de parcare

Coşmarul bucureştenilor s-a terminat: nu e nevoie de declaraţii de impunere pentru locurile de parcare

de Diana Scarlat    |    28 Ian 2016   •   14:49
Coşmarul bucureştenilor s-a terminat: nu e nevoie de declaraţii de impunere pentru locurile de parcare
Sursa foto: Christian Silva/Intact Images

Bucureştenii cu loc de parcare plătit la primăria de sector nu sunt obligaţi să aibă şi contract de închiriere. Hotararea 218/2015 dată de Consiliul General al Municipiului Bucuresti este ambiguă, iar sute de oameni au stat la cozi interminabile în ultimele zile, la primăriile sectoarelor 2 şi 3 din Capitală, pentru a depune decalraţii de impunere pentru locurile de parcare.  

În timp ce reprezentanţii Primăriei Capitalei susţin că nu este nevoie şi de contract de închiriere, şi de declaraţie de impunere, cei de la sectorul 2 susţin că au fost nevoiţi să aplice hotărârea consiliului general exact aşa cum prevede textul actului normativ, iar formularea se poate interpreta prin obligativitatea celor două documente simultan.

Astăzi s-a rezolvat neînţelegerea, printr-o decizie a PMB, de a nu se mai depune declaraţiile de impunere dacă există contracte de închiriere. Domnul primar a şi făcut o întâmpinare către primarul general, în care exact asta spunea, că nu este nevoie de declaraţie de impunere, dacă există contractual de închiriere”, spun reprezentanţii biroului de presă al primăriei sectorului 2.

Purtătorul de cuvânt al PMB susţine cu totul altceva: “Decizia nu aduce elemente de noutate în încasarea banului public. Dacă este încheiat contractual, nu mai este necesară declaraţia de impunere. N-au înţeles cei de la primării şi nu comunică între ele instituţiile subordinate aceleiaşi primării de sector”, explică Alexandru Ichim.

 

×