x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Decizie de ultima oră la Spitalul Județean Constanța. Medicii nu vor mai opera decat urgentele!

Decizie de ultima oră la Spitalul Județean Constanța. Medicii nu vor mai opera decat urgentele!

23 Sep 2022   •   19:18
Decizie de ultima oră la Spitalul Județean Constanța. Medicii nu vor mai opera decat urgentele!

Oprirea producției de Neostigmină, medicament important pentru intervențiile chirurgicale îi determină pe medicii de la Spitalul județean Constanța să nu mai opereze decât urgențele chirurgicale majore.

Dr Iulia Cîndea, medic șef al Secției Clinice ATI, a trimis miercuri o adresă medicilor șefi din secțiile chirurgicale, prin care anunța că,  în blocurile operatorii ale spitalului va fi asigurată anestezia doar pentru urgențele chirurgicale majore. Motivul: oprirea producției de Neostigmină la singurul producător din România (Zentiva București) și a lipsei pe piața regională a unui înlocuitor, scrie constanta.info

“În atenția Medicilor Șefi de Secție din secțiile chirurgicale:

Vă informăm că oprirea producției de Neostigmină la singurul producător din România (Zentiva București) și lipsa pe piața regională a unui succedaneu, ne aduc în imposibilitatea efectuării intervențiilor chirurgicale elective în condiții de siguranță, situația aceasta regăsindu-se în toate spitalele din România. 

Neostigmina este utilizată pentru reversia blocului muscular la sfârșitul intervențiilor chirurgicale. O posibilă alternativă a Neostigminei este Sugammadexul, cu dezavantajul unor costuri de cca. 20 de ori mai mari pe pacient rezolvat. 

În aceste condiții, până în momentul în care Ministerul Sănătății va oferi o soluție sustenabilă la nivel național privind aprovizionarea cu Neostigmină sau până în momentul în care Spitalul Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” Constanța va putea asigura un stoc suficient de Sugammadex, suntem nevoiți ca, începând cu data de 23.09.2022, să asigurăm anestezia în blocurile operatorii doar pentru URGENȚELE CHIRURGICALE MAJORE.”, transmite Medic Șef Secția Clinică ATI, Dr. Cîndea Iulia.

×