x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Demolări în Piaţa Sudului. 55 de chioşcuri fără autorizaţie urmează să dispară

Demolări în Piaţa Sudului. 55 de chioşcuri fără autorizaţie urmează să dispară

08 Dec 2015   •   11:56
Demolări în Piaţa Sudului. 55 de chioşcuri fără autorizaţie urmează să dispară
Sursa foto: Victor Stroe/Intact Images

În jur de 55 de chioşcuri fără autorizaţie de construire vor fi demolate, iar agenţii economici care corespund criteriilor de licitaţie au posibilitatea de a se reloca într-o hală din Piaţa Sudului, amenajată corespunzător, informează un comunicat al Primăriei sectorului 4 transmis marţi AGERPRES.

Astfel, Primăria sectorului 4 anunţă un amplu proces de transformare a Pieţei Sudului, care va începe cu igienizarea spaţiilor insalubre, în care se comercializează alimente, laolaltă cu alte mărfuri, precum şi cu demolarea construcţiilor ilegale amplasate pe domeniul public.

Primăria sectorului 4, în colaborare cu Direcţia de Pieţe şi Gestionare Activităţi Comerciale Sector 4, a identificat lipsa autorizaţiilor de construire, fiind încălcate prevederile Legii 50/1991.

Prelungirea contractelor cu Direcţia de Pieţe şi Gestionare Activităţi Comerciale Sector 4 s-a făcut fără un temei legal, în contextul în care agenţii comerciali nu pot închiria un spaţiu care nu există în evidenţele Administraţiei, se arată în comunicat.

"Piaţa Sudului este un spaţiu extrem de important pentru locuitorii din sectorul 4. Alimentele din aceste chioşcuri se comercializau în condiţii insalubre, iar accesul pe trotuare şi în piaţă era mult îngreunat. Dincolo de aspectul estetic şi de confortul oamenilor, vorbim de sănătatea lor, de accesul în piaţă în situaţii de urgenţă şi, mai presus de orice, de respectarea legii", a declarat primarul Sectorului 4, Daniel Băluţă.

Acesta a adăugat că nerespectarea normelor înseamnă retragerea dreptului de funcţionare.

"Le vom retrage şi acordul de funcţionare, pe care comercianţii l-au primit de la Primăria sectorului 4, pentru că este lovit de nulitate, din moment ce trebuie să faci dovada spaţiului pentru a primi acest acord. Contractele au fost prelungite abuziv prin act adiţional, şi nu prin licitaţie, aşa cum prevedea legea. Situaţia trenează de ceva ani", a explicat edilul.

Comercianţii care îşi desfăşurau activitatea în aceste locuri vor avea opţiunea de a se reloca în spaţii special amenajate din Piaţa Sudului.

Duminică, Primăria sectorului 4, în colaborare cu SC Rebu SA, a igienizat spaţiile din piaţă, urmând ca după demolare să se intervină din nou, pentru degajarea spaţiului şi curăţenie, se mai arată în comunicat.

"Trebuie să facem curat, la propriu şi la figurat, în pieţe. Există legi pentru toate aceste situaţii, ele trebuie doar aplicate", a adăugat primarul Daniel Băluţă.

×