x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Dezastru în urma precipitaţiilor în Buzău! Peste 1.500 de oameni sunt izolaţi în urma unei alunecări de teren

Dezastru în urma precipitaţiilor în Buzău! Peste 1.500 de oameni sunt izolaţi în urma unei alunecări de teren

21 Mar 2018   •   13:20
Dezastru în urma precipitaţiilor în Buzău! Peste 1.500 de oameni sunt izolaţi în urma unei alunecări de teren

Peste 1500 de persoane din satele Terca, Ploştina şi Luncile, aparţinând comunei buzoiene Lopătari, sunt izolate, începând de marţi, în urma unei alunecări de teren.

Purtătorul de cuvânt al Prefecturii Buzău, Gabi Cosma, a declarat că o comisie constituită prin ordin al prefectului s-a deplasat miercuri dimineaţa în comuna Lopătari. 

Potrivit lui Cosma, alunecarea de teren a afectat suprafaţa de rulare pe DC 159, în punctul Malul cu Sare, iar mai multe utilaje ale Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă Lopătari se află la faţa locului şi acţionează pentru remedierea problemelor şi reluarea traficului auto. 

   'Acţionăm pe plan local pentru ca oamenii să nu rămână fără pâine, zahăr şi ulei', a declarat primarul localităţii, Vasile Lefter.

   Acesta a spus că 'alunecarea de teren este foarte puternică şi a produs o râpă de aproape patru metri adâncime, ceea ce face ca satele Terca, Ploştina, şi o parte din satul Luncile, cu peste 1500 de persoane, să rămână izolate din punct de vedere al traficului rutier'.

   'Cu utilajele de care dispunem nu puteam asigura decât un trafic de urgenţă, dar, în localitatea noastră, alte 10 puncte sunt afectate de alunecările de teren care se pot activa în orice moment şi pot bloca circulaţia', a precizat primarul comunei Lopătari.http://www.observator.tv

×
Subiecte în articol: alunecari de teren buzău oameni izolati