x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Din ce în ce mai multă lume leşină pe stradă, în Timişoara

Din ce în ce mai multă lume leşină pe stradă, în Timişoara

06 Iul 2015   •   18:41
Din ce în ce mai multă lume leşină pe stradă, în Timişoara
Sursa foto: Bogdan Iurascu/Intact Images

Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) a Spitalului Judeţean Timişoara a avut, luni, solicitări cu 20% mai multe decât până acum, principala cauză fiind canicula.

"Nu am avut niciun leşinat pe stradă, dar a crescut numărul solicitărilor cu 20%. Cel mai probabil, oamenii au avut nevoie de îngrijiri medicale din cauza caniculei, fiind decompensaţi. Vorbim de persoane, nu neapărat în vârstă, cărora li s-a făcut rău, pentru că aceştia, de cele mai multe ori, ne ascultă sfaturile şi nu ies din casă dacă este foarte cald", a declarat dr. Mihai Grec, şeful UPU.

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Timiş a activat deja cinci puncte de prim-ajutor anticaniculă, patru în Timişoara (la Poşta Mare, Opera Naţională, Pieţele 700 şi Iosefin) şi una în Lugoj (la Casa Sindicatelor).

"S-au luat toate măsurile necesare atât de către Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, cât şi de Direcţia de Sănătate Publică. Se fac verificări pentru a constata dacă există materiale necesare în spitale, surse de energie alternative, se urmăreşte rezerva de apă pentru a nu fi probleme în ceea ce înseamnă furnizarea de apă potabilă", a declarat prefectul de Timiş, Eugen Dogariu.

Marţi şi miercuri, judeţul Timiş este sub cod portocaliu de caniculă, când se aşteaptă temperaturi de până la 39 de grade Celsius, iar miercuri se poate institui cod roşu de vreme severă (caniculă urmată de furtuni violente).

×
Subiecte în articol: canicula timisoara