x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Doi tineri, prinși cu un troler plin de cannabis. Unul folosea buletinul unui mort

Doi tineri, prinși cu un troler plin de cannabis. Unul folosea buletinul unui mort

01 Noi 2019   •   16:45
Doi tineri, prinși cu un troler plin de cannabis. Unul folosea buletinul unui mort

Doi tineri din Bucureşti - o fată şi un băiat - au fost depistaţi, în trafic, transportând într-un troler cantitatea de 6 kilograme de cannabis.

„La data de 31 octombrie 2019, polițiștii din cadrul B.C.C.O. București, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T., au prins în flagrant delict două persoane, în timp ce ar fi transportat, cu un autoturism de teren, un troler în care era ambalată cantitatea de 6 kg de cannabis.

La momentul legitimării, bărbatul din autoturism a prezentat o carte de identitate falsă, având aplicată fotografia sa și datele de identitatea ale unei persoane decedate din februarie 2018.

În urma verificărilor efectuate de polițiști a rezultat că cei doi concubini se ocupau cu traficul internațional de droguri de risc (cannabis), pe ruta Spania-România, precum și de distribuția în București.

Polițiștii au ridicat în vederea continuării cercetărilor cantitatea de cannabis,  bani (800 de lei) și un telefon mobil. De asemenea, a fost aplicat sechestrul asigurător asupra autoturismului”, se precizează în comunicatul emis de IGPR.

 

Cercetările sunt continuate, sub coordonarea D.I.I.C.O.T. – Secția de Combatere a Traficului de Droguri, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „trafic internațional de droguri de risc” și „fals privind identitatea”.

Potrivit DIICOT, cei doi au fost reţinuţi pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic internaţional de droguri de risc şi trafic intern de droguri de risc.

"La data de 23 octombrie, procurorii DIICOT s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că inculpatul C.C.F. se deplasează frecvent în Spania (aproximativ o dată pe lună), de unde cumpără 4-5 kilograme de canabis, pe care le expediază în România, prin intermediul unei firme de curierat. S-a reţinut faptul că inculpatul îşi ridică personal coletele de la firma de curierat şi, ulterior, distribuie drogurile dealerilor şi consumatorilor de pe raza municipiului Bucureşti", menţionează DIICOT.

În urma investigaţiilor efectuate în cauză a rezultat faptul că, pe 23 octombrie, inculpatul a plecat de pe aeroportul Otopeni, cu o cursă a unei companii aeriene, pe ruta Bucureşti - Barcelona.

"Aflându-se pe teritoriul Spaniei, inculpatul a pregătit un colet ce conţinea cantitatea de 6 kilograme de canabis, pe care l-a expediat prin intermediul unei firme de transport, de pe un alt nume, (folosind în acest sens o carte de identitate falsă), ca expeditor fiind menţionată şi concubina sa, inculpata G.E.I. La data de 31 octombrie, în jurul orei 10,00, inculpatul, împreună cu concubina sa, s-a deplasat în municipiul Slobozia, cu un autoturism, de unde au preluat două bagaje de la reprezentantul companiei de transport după care au plecat spre municipiul Bucureşti", precizează DIICOT.

Cei doi au fost opriţi în timp ce se aflau în autoturism, pe Autostrada 2, iar cu ocazia controlului efectuat în portbagajul autovehiculului a fost identificat un troler ce conţinea cantitatea de 6 kilograme de canabis.

Tânărul urmează să fie prezentat Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile, iar faţă de concubina acestuia, procurorii DIICOT au solicitat instanţei luarea măsurii arestului la domiciliu, pe o durată de 30 zile.

Cauza este instrumentată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCO Bucureşti.

×