x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Dosar penal deschis de polițiști, după alunecarea de teren de la Rovinari

Dosar penal deschis de polițiști, după alunecarea de teren de la Rovinari

de Redacția Jurnalul    |    06 Aug 2024   •   17:30
Dosar penal deschis de polițiști, după alunecarea de teren de la Rovinari

IPJ Gorj a anunțat că a deschis un dosar penal pentru neluarea și nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă în urma alunecării de teren de la Cariera Rovinari.

Conform IPJ Gorj, polițiștii s-au sesizat cu privire la faptul că în 2 august, în incinta Sectorului Pinoasa al Carierei Rovinari, din cadrul Complexului Energetic Oltenia, a avut loc o alunecare de teren, împrejurare în care au fost avariate două excavatoare.

„În urma verificărilor s-a stabilit că cele două excavatoare erau funcționale până la momentul surpării malului de pământ, iar în zonă nu a fost prezentă nicio persoană, nefiind înregistrate victime omenești, rezultând doar pagube materiale la cele două utilaje”, arată Poliția Gorj.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de neluarea și nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă.

Ministrul Energiei Sebastian Burduja a anunțat sâmbătă că a trimis Corpul de control la fața locului.

„Conform informațiilor preliminare, cauza principală a acestui incident este reprezentată de crevasele formate din cauza secetei prelungite, care au slăbit structura solului și au favorizat alunecarea de teren”, a scris Sebastian Burduja pe Facebook.

Ministrul spune că a fost permanent în contact cu conducerea CEO și că siguranța angajaților nu a fost pusă în pericol deloc.

„Pagubele materiale trebuie atent evaluate, iar cei răspunzători trebuie să răspundă. Am trimis deja, din nou, corpul de control pentru demararea unei acțiuni de verificare la fața locului. Totodată, am cerut conducerii companiei ca, până la finalul zilei de azi, să îmi prezinte un diagnostic detaliat al cauzelor incidentului, cine și cum răspunde pentru ceea ce s-a întâmplat, și un plan de acțiune cu măsurile care se impun. Chiar dacă au existat doar pagube materiale, astfel de situații nu trebuie să se repete”, arată Burduja.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: rovinari alunecare teren dosar penal