x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Dosar penal pentru înșelăciune, după avalanșa din Munții Făgăraș

Dosar penal pentru înșelăciune, după avalanșa din Munții Făgăraș

de Redacția Jurnalul    |    07 Feb 2023   •   11:15
Dosar penal pentru înșelăciune, după avalanșa din Munții Făgăraș
Sursa foto: Cabana Capra

Polițiștii au deschis un dosar penal pentru înșelăciune, după ce mai mulți turiști au rămas blocați sâmbătă seara la Cabana Capra din Munții Făgăraș, în urma unei avalanșe.

„În continuarea verificărilor privind evenimentul care a avut loc în noaptea de 4 spre 5 februarie a.c., pe DN 7C, în zona unei unități de cazare turistică, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Albeștii de Argeș desfășoară cercetări într-un dosar penal aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Curtea de Argeș, întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune”, a transmis IPJ Argeș.

Potrivit polițiștilor, turiștii ar fi fost asigurați în momentul în care au făcut rezervarea că totul este în regulă, deși drumul de acces era închis circulației. Astfel, aceștia nu ar fi transmis informații complete și ar fi asigurat deszăpezirea drumului din locul în care era închisă circulația până la cabană și ar fi pus la dispoziția turiștilor parcarea.

Conform IPJ Argeș, cercetările în acest caz continuă. Din cauza condițiilor din zonă, mașinile prinse de avalanșă nu au fost încă recuperate, dar au fost identificați 40 de turiști adulți care erau în cabană în momentul producerii avalanșei.

„De asemenea, polițiștii desfășoară cercetări în vederea identificării conducătorilor autovehiculelor care au fost avariate ca urmare a producerii avalanșei, pentru eliberarea autorizațiilor de reparație auto și luarea măsurilor legale care se impun. Până în prezent, a fost stabilită identitatea persoanelor care s-au aflat la unitatea de cazare turistică, și au fost identificate 14 autovehicule, însă până la emiterea prezentei comunicări nu a fost posibilă extragerea acestora, pentru constatarea avariilor și întocmirea documentelor legale”, a mai transmis IPJ Argeș.

În jur de 60 de personae au rămas blocate la Cabana Capra după avalanșa de sâmbătă seara. Aceștia au fost coborâți în siguranță în cursul zilei de duminică.

DN 7C este închis traficului, de la kilometrul 104, de la data de 30 octombrie 2022, potrivit polițiștilor.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: dosar penal munţii făgăraş