x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Dosar penal pentru ucidere din culpă la Maternitatea Ploiești

Dosar penal pentru ucidere din culpă la Maternitatea Ploiești

24 Feb 2017   •   12:27
Dosar penal pentru ucidere din culpă la Maternitatea Ploiești

Poliţiştii prahoveni au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă după ce rudele unui bebeluş născut la Maternitatea Ploieşti şi decedat la scurt timp de la naştere au depus o plângere, acuzând cadrele medicale de neglijenţă. Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IJP) Prahova, Marian Popescu, a declarat, vineri, pentru Agerpres, că rudele copilului au depus o plângere, în acest caz fiind deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă. 

Bebeluşul s-a născut la Spitalul de Obstetrică-Ginecologie din Ploieşti şi a murit la mai puţin de 24 de ore, familia acestuia susţinând că medicii au dat asigurări iniţial că acesta este sănătos. 

"Să nască un copil perfect sănătos, sa ne asigure că este bine şi la ora 6 dimineaţa să nu anunţe absolut pe nimeni că starea copilului s-a deteriorat... Ne-au spus că au sunat salvarea de la ora 6 dimineaţa şi în jurul orei 10.30 - 11.00 a decedat copilaşul şi nici la momentul acela nu a venit salvarea să putem să-l mutăm la Giuleşti. (...) Ne-au asigurat că starea lui este foarte bună, că este bine. (...) Ni s-a spus că copilul este în regulă, a plâns ca un copil în regulă, a respirat cum trebuie şi dintr-o dată, la ora 6 dimineaţa, starea lui s-a agravat. Un total dezinteres din partea lor!", a declarat Andrei Sfetcu, tatăl copilului, citează Agerpres.


Familia bebeluşului spune că acesta a primit, la naştere, nota 8, vestea fiind comunicată după cezariană de o asistentă, nu de către medic. De asemenea, asistenta le-a mai spus rudelor copilului că acesta este "bine". 

Managerul spitalului, Alexandru Gheorghe, a explicat că bebeluşul a suferit o insuficienţă respiratorie şi a fost resuscitat timp de peste o oră. 

"Acest eveniment nefericit s-a produs pe 21 februarie, în dimineaţa acestei zile. Este vorba despre un nou născut care a decedat în condiţiile în care a suferit de o insuficienţă respiratorie. Am procedat la efectuarea unei analize a acestui caz, au fost contactaţi şefii de secţii, li s-a solicitat punctul de vedere, iar analiza urmează să fie finalizată după ce se obţine rezultatul de la Serviciul de medicină Legală. Din analizele efectuate s-a constatat că s-au respectat întocmai procedurile specifice în astfel de situaţii', a arătat sursa citată. 

Reprezentantul IJP Prahova a precizat că în cursul zilei de vineri sunt aşteptate rezultatele necropsiei.

×