x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Două persoane și-au pierdut viața după ce un tren a lovit un autoturism, la Miercurea Ciuc

Două persoane și-au pierdut viața după ce un tren a lovit un autoturism, la Miercurea Ciuc

22 Aug 2021   •   13:30
Două persoane și-au pierdut viața după ce un tren a lovit un autoturism, la Miercurea Ciuc

Două persoane au murit, duminică, după ce un tren a lovit un autoturism la o trecere la nivel cu calea ferată de la marginea municipiului Miercurea Ciuc, în zona Jigodin-Băi, în urma impactului luând foc atât autoturismul, cât şi locomotiva.

Şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Harghita, colonelul Stelian Cimpoeşu, a declarat pentru AGERPRES că autoturismul a fost lovit de tren, după care a fost împins pe calea ferată mai bine de 200 de metri. În urma impactului, autoturismul a luat foc, în interior fiind găsite două persoane carbonizate. De asemenea, un incendiu a izbucnit şi la locomotivă, focul fiind stins de pompierii ajunşi la faţa locului.

Colonelul Cimpoeşu a precizat că nu există pericol de propagare a focului la garnitura de tren, iar călătorii sunt în siguranţă.

La rândul său, şeful Serviciului Judeţean de Ambulanţă Harghita, doctorul Peter Szilard, a declarat pentru AGERPRES că la sosirea echipajului medical autoturismul era în flăcări, iar şansele ca cineva să mai fie în viaţă erau nule.

La faţa locului se află trei echipaje din cadrul Detaşamentului de Pompieri Miercurea Ciuc, cu o autospecială de stingere, una de descarcerare şi o ambulanţă SMURD, dar şi Grupa Operativă a IS, echipajul Serviciului de Ambulanţă şi echipe de poliţişti care investighează evenimentul.

×