x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Substanțe psihoactive noi, vândute cu prețuri între 60 și 360 de lei consumatorilor din Iași

Substanțe psihoactive noi, vândute cu prețuri între 60 și 360 de lei consumatorilor din Iași

de Redacția Jurnalul    |    06 Feb 2024   •   23:30
Substanțe psihoactive noi, vândute cu prețuri între 60 și 360 de lei consumatorilor din Iași

Patru persoane au fost arestate și două au fost plasate sub control judiciar după ce, de la jumătatea anului trecut până în ianuarie 2024, au vândut sau au intermediat vânzarea unor substanțe prihoactive noi cu prețuri între 60 și 360 de lei, către consumatori din Iași.

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Iași au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a patru inculpați și măsura controlului judiciar față de alți doi, cercetați pentru efectuarea, fără drept, de operațiuni cu produse știind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive.

„S-a reținut faptul că în perioada iunie 2023 – ianuarie 2024, aceștia au vândut sau intermediat vânzarea unor cantități de substanțe psihoactive noi (ADB-BUTINACA, ADB-INACA și 5F-MDMB-PINACA ), pentru sume cuprinse între 60 și 360 lei, către consumatori de pe raza județului Iași. Din materialul probator administrat a rezultat că inculpații și-au creat o clientelă constantă, fidelizată prin oferirea inițială a unor cantități mai mari de substanță psihoactivă, la prețul unei doze”, spun procurorii DIICOT.

În urma perchezițiilor domiciliare efectuate împreună cu polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Iași au fost identificate și ridicate obiecte purtătoare de urme de substanță, mai multe terminale mobile și cartele SIM, precum și alte mijloace de probă.

Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Iași, a dispus arestarea preventivă a inculpaților reținuți, pentru o perioadă de 30 de zile.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: droguri consumator